Μπορεί να έγινε από πρόθεση: Το Κρεμλίνο λέει πως μπορεί το αεροπλάνο του Πριγκόζιν να καταρρίφθηκε

FILE PHOTO: A man stands next to debris of a plane that crashed the previous day near the village of Kuzhenkino, Tver region, Russia, 24 August 2023. EPA/ANATOLY MALTSEV




Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η έρευνα για τη συντριβή του αεροπλάνου που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο αρχηγός του μισθοφορικού στρατού Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, και εννέα άλλοι άνθρωποι την περασμένη εβδομάδα εξετάζει και την πιθανότητα να προκλήθηκε από πρόθεση, στην πρώτη σαφή παραδοχή ότι μπορεί να έχει δολοφονηθεί.

  • “Είναι προφανές πως εξετάζονται διάφορες εκδοχές, περιλαμβανομένης της εκδοχής –ξέρετε για τι μιλάμε– ας πούμε, μιας σκόπιμης φρικαλεότητας”, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

“Ας περιμένουμε για τα αποτελέσματα της ρωσικής έρευνάς μας”.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer στο οποίο επέβαινε ο Πριγκόζιν είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη όταν συνετρίβη βόρεια της Μόσχας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 10 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό στις 23 Αυγούστου, περιλαμβανομένων δύο άλλων ανώτατων στελεχών της Wagner, τεσσάρων σωματοφυλάκων του και του τριμελούς πληρώματος.

  • Η αιτία δεν είναι ακόμη σαφής, όμως κάτοικοι χωριών που βρίσκονται κοντά στον τόπο της συντριβής δήλωσαν στο Reuters πως άκουσαν έναν κρότο και στη συνέχεια είδαν το αεροπλάνο να κατακρημνίζεται στο έδαφος.

Το αεροπλάνο συνετρίβη ακριβώς δύο μήνες αφότου ο Πριγκόζιν πήρε τον έλεγχο της νότιας πόλης Ροστόφ στα τέλη Ιουνίου, ξεκινώντας μια ανταρσία που συγκλόνισε το καθεστώς του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία ενημέρωσε την αρχή ερευνών αεροπορικών δυστυχημάτων της Βραζιλίας ότι δεν θα διεξαγάγει την έρευνα για τη συντριβή του βραζιλιάνικης κατασκευής Embraer με βάση τους διεθνείς κανόνες “προς το παρόν”, όπως δήλωσε η υπηρεσία της Βραζιλίας στο Reuters.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πεσκόφ είπε: “Κατ΄αρχάς, η έρευνα είναι σε εξέλιξη, η Ερευνητική Επιτροπή εμπλέκεται σε αυτό”.

  • “Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει καμία κουβέντα για οιαδήποτε διεθνή πτυχή”, είπε ο Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

Η μεγαλύτερη συγχρονισμένη επίθεση με drones σε ρωσικό έδαφος από ενάρξεως του πολέμου: Οι Ουκρανοί έπληξαν ταυτόχρονα έξι περιοχές [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: