Η μεγαλύτερη συγχρονισμένη επίθεση με drones σε ρωσικό έδαφος από ενάρξεως του πολέμου: Οι Ουκρανοί έπληξαν ταυτόχρονα έξι περιοχές [videos]

Το χτύπημα στο Πσκόφ που κατά αναφορές έγινε με 10 έως 20 drones, προκάλεσε τεράστια φωτιά και τέσσερα μεταγωγικά αεροσκάφη Il-78 υπέστησαν ζημιές. Screenshot via YouTube@The Telegraph/




Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε την μεγαλύτερη συγχρονισμένη ουκρανική επίθεση με drones κατά ρωσικών εδαφών από ενάρξεως του πολέμου, καθώς ανέφερε ότι  ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν έξι ρωσικές περιοχές τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Η Μόσχα έσπευσε να δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο έδαφός της δεν θα μείνουν “ατιμώρητες”, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Ουκρανία υποστηρίζοντας ότι επιθέσεις τόσο βαθιά μέσα στη Ρωσία απαιτούν συνδρομή πληροφοριών από την Δύση.

  • Ο Ρωσικός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι κατέστρεψε τέσσερα «στρατιωτικά σκάφη υψηλής ταχύτητας» με 50 Ουκρανούς στρατιώτες ειδικών επιχειρήσεων στη Μαύρη Θάλασσα γύρω στα μεσάνυχτα.

Δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν αεροδρόμιο στη δυτική περιοχή Πσκόφ και 2 καταρρίφθηκαν πάνω από περιοχή Ρούζκι της Μόσχας. Επίσης, μη επανδρωμένα αεροσκαφη έπληξαν τις περιοχές  του Οριόλ, του Μπριάνσκ, του Ριαζάν και της Καλούγκα.

 

  • Το χτύπημα στο Πσκόφ που κατά αναφορές έγινε με 10 έως 20 drones, προκάλεσε τεράστια φωτιά και τέσσερα μεταγωγικά αεροσκάφη Il-78 υπέστησαν ζημιές, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο αξιωματούχους έκτακτης ανάγκης.

Το Πσκόφ, το οποίο στοχοποιήθηκε τελευταία φορά από drones τον Μάιο, βρίσκεται 660 χιλιόμετρα βόρεια της Ουκρανίας και 30 χιλιόμετρα ανατολικά των συνόρων με την Εσθονία, μέλος τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του ΝΑΤΟ.

Στην Καλούγκα χτύπησαν δυο drones, ένα εκ των οποίων εξουδετερώθηκε, ενώ το άλλο έπληξε άδεια δεξαμενή καυσίμων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Πσκόφ, Μιχαήλ Βεντέρνικοφ,  διέταξε να ακυρωθούν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Pskov την Τετάρτη, επικαλούμενος την ανάγκη εκτίμησης της ζημιάς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πλάνα και εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας δείχνουν καπνό να υψώνεται πάνω από την πόλη Πσκόφ και μια μεγάλη πυρκαγιά. Ο Βεντέρνικοφ είπε ότι δεν υπήρξαν θύματα και η φωτιά έχει περιοριστεί.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε ότι  ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε ενώ ήταν καθοδόν προς τη ρωσική πρωτεύουσα.

  • Και τα τέσσερα αεροδρόμια της Μόσχας έκλεισαν για λίγο τον εναέριο χώρο τους και άλλαξαν 11 πτήσεις κατά τη διάρκεια των νυχτερινών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών Rosaviatsia  .

Η Μόσχα και άλλες ρωσικές περιοχές έχουν γίνει στόχος σχεδόν καθημερινών επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τότε που το Κίεβο δεσμεύτηκε στις αρχές του καλοκαιριού για επιστροφή με μεγάλη αντεπίθεση στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από skynews/The Moscow Times

 

Εκρήξεις στο Κίεβο, δύο νεκροί από την πυραυλική επίθεση της Ρωσίας: Η μεγαλύτερη αεροπορική επιδρομή από την άνοιξη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: