Απάντηση της Αθήνας στο παραλήρημα Ερντογάν για τη Σμύρνη: «Οι εχθροπαθείς δηλώσεις δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας»

FILE PHOTO: Greek Foreign Ministry in Athens. ANA-MPA/ORESTIS PANAGIOTOU




Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη».

  •  «Εχθροπαθείς δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές και δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας, συνεργασίας και διαλόγου που επιχειρείται να οικοδομηθεί στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας την τρέχουσα περίοδο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Τούρκος πρόεδρος  διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα που κορυφώθηκαν πριν από έναν σχεδόν αιώνα, με την Μικρασιατική Καταστροφή, υποστήριξε ανιστόρητα και προκλητικά:

«Στις 30 Αυγούστου νικήσαμε τον εχθρό που λέρωσε την Ανατολή με τις λερωμένες μπότες του. Νικήσαμε τον στρατό εισβολής των Ελλήνων» είπε ο Ερντογάν και συνέχισε προκλητικά:  «Ο Αύγουστος είναι ιδιαίτερος μήνας, νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ».

Ξεσαλώνει με ανιστόρητες προκλήσεις ο Ερντογάν, μετά τα… συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ : «Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη»!..

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: