Ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου πυροδοτεί κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ για το ντιμπέιτ: Είναι “Καμένη” υπόθεση; [video]

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε και συζήτησε εξαντλητικά για πάνω από τρεις ώρες στα Γιάννενα, στην αυλή του Θυμωμένου Πορτραίτου, που αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τα πάνω από 150 μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Τρίτη 22 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία/STR




Εσωτερική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το debate των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος.

Το θέμα ξεκίνησε όταν αρκετές ώρες μετά από τη χθεσινή συζήτηση μεταξύ των επιτελείων των τεσσάρων υποψηφίων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φάνηκε να θεωρεί «καμένη» υπόθεση το ντιμπέιτ.

Επικαλούμενος τις καταστροφικές πυρκαγιές και το δραματικό καλοκαίρι που βιώνουμε ο πρώην υπουργός οικονομικών σημείωσε ότι «η πρόταση για ένα debate, με όρους μάλιστα τηλεοπτικού θεάματος, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ιδωθεί υπό το φως των νέων δεδομένων αφού ενδεχόμενη διεξαγωγή του, μέσα σε αυτό το κλίμα, θα έδειχνε αδιαφορία για την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει:

«Βιώνουμε ένα δραματικό καλοκαίρι, με πυρκαγιές που προκαλούν ανυπολόγιστη καταστροφή στη χώρα, και αναδεικνύουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο την αναποτελεσματικότητα μιας τραγικής κυβέρνησης και ενός ανήμπορου κράτους.

Κατά συνέπεια, η πρόταση για ένα debate, με όρους μάλιστα τηλεοπτικού θεάματος, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ιδωθεί υπό το φως των νέων δεδομένων, αφού ενδεχόμενη διεξαγωγή του, μέσα σε αυτό το κλίμα, θα έδειχνε αδιαφορία για την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες.

Επειδή, όμως, ο διάλογος με τους πολίτες είναι διαρκές ζητούμενο, προτείναμε τη διεξαγωγή μιας ανοιχτής συζήτησης με τη συμμετοχή και των τεσσάρων υποψηφίων, πρόταση που έγινε δεκτή και θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά – που είχε άλλωστε στείλει σχετική πρόσκληση.

Ανοιχτοί πάντοτε στον διάλογο και υπέρμαχοι της ειλικρινούς ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων – άλλωστε, με την Έφη, τον Νίκο, τον Στέφανο, δεν είμαστε αντίπαλοι αλλά σύντροφοι – οφείλουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να έχουμε το μυαλό μας στις ανάγκες της χώρας και των συνανθρώπων μας και, φυσικά, το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία και τις πρόσκαιρες εντυπώσεις».

Η ανάρτηση Τσακαλώτου προκάλεσε εκνευρισμό στα επιτελεία των αντιπάλων.

Η εκπρόσωπος του κ. Τζουμάκα, Κατερίνα Μανώλη, κάνει λόγο για ανάρτηση που βρίθει ανακριβειών για να διευκρινίσει ότι τόσο η πρόταση της Νομαρχιακής Πειραιά όσο και αυτή που κατέθεσε η ίδια να διοργανωθεί και αντίστοιχη εκδήλωση από την νομαρχιακή της Αθήνας δεν έρχεται σε αντιδιαστολή με την συμφωνία που υπήρχε αρχικά για debate στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι η συμφωνία για το debate έγινε προ 20ημέρου μεταξύ των «4»,  και αφήνει αιχμές για το επιχείρημα του «τηλεοπτικού σόου» που επικαλείται ο κ. Τσακάλώτος γράφοντας «μπορεί να διασφαλιστεί η διενέργεια κύκλου ερωτήσεων τόσο για θέματα της χώρας όσο και του κόμματος, άλλωστε η εκλογή Προέδρου αφορά στο κυβερνητικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς ο τηλεοπτικός διάλογος να είναι ενταγμένος στην κοινωνική συγκυρία και όχι εν κενώ πολιτικά».

Από το στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου η εικόνα που δίνεται είναι ότι και εκείνη είναι θετική στη διεξαγωγή της αναμέτρησης με την αίρεση των γενικότερων συνθηκών που θα επικρατούν στη χώρα,  ενώ και το επιτελείο της σύμφωνα με πληροφορίες έχει αφήσει ελεύθερο το πρόγραμμα της 7ης Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση για τη χθεσινή συνάντηση των υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε η πλευρά του Νίκου Παππά, μέσω διαρροής στην οποία επισημαίνεται πως ο ίδιος από την πρώτη στιγμή πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών συναντήσεων μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων προέδρων και σημείωσαν πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος “προχώρησε σε διαφορετική ερμηνεία όσων συμφωνήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση”.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν «κύκλοι» του πρώην υπουργού:

Ο Νίκος Παππάς από την πρώτη στιγμή πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών συναντήσεων μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η πρόταση υπηρετούσε και υπηρετεί την ανάγκη για δημοσιότητα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και για συμμετοχή της κοινωνίας.

Σε σχετική χθεσινή συνάντηση προτάθηκε, συμπληρωματικά, η διεξαγωγή ανάλογων συζητήσεων με διοργανωτές Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε οι λεπτομέρειες της τηλεοπτικής συζήτησης να οριστούν σε επόμενη συνάντηση των υποψήφιων προέδρων.

Αμέσως μετά ο σ. Τσακαλώτος, με ανακοίνωσή του, προχώρησε σε διαφορετική ερμηνεία όσων συμφωνήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση, απορρίπτοντας τον τηλεοπτικό διάλογο.

Ζητήσαμε αρμοδίως και δημόσια να αποκατασταθούν τα συμφωνηθέντα.

Αυτή τη στιγμή από τις τέσσερις υποψηφιότητες υπάρχει μία αρνητική και δύο θετικές τοποθετήσεις όσον αφορά την τηλεοπτική συζήτηση.

Θεωρούμε βέβαιο ότι τελικά θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε πανελλαδικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να παραμερίσει όλα τα εμπόδια που επιβάλλει η Ν.Δ. και να αποτελέσει τον νέο φορέα όλων των προοδευτικών πολιτών, για την αντιστροφή της πορείας της χώρας.

Τέλος, σημειώνουμε ότι όσα αναφέρονται από την πλευρά του Στέφανου Τζουμάκα είναι απολύτως αληθή.

Ένας Έλληνας νεοναζί θα διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων από τη φυλακή; Η ελληνική κυβέρνηση τι θα πράξει; Θα του το απαγορεύσει οπως απαιτεί το ΠΑΣΟΚ;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: