Ένας Έλληνας νεοναζί θα διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων από τη φυλακή; Η ελληνική κυβέρνηση τι θα πράξει; Θα του το απαγορεύσει οπως απαιτεί το ΠΑΣΟΚ;

FILE PHOTO: Συγκεντρωμένος κόσμος έξω από το εφετείο εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για το ύψος των ποινών στην δίκη της Χρυσής Αυγής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Καταχώρηση στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα i24news αναφέρει ότι την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων έθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο εν λόγω ναζί, έχει έναν τατουάζ με μία σβάστικα και βρίσκεται φυλακισμένος από το 2021 λόγω της συμμετοχής του στο ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής, που διαλύθηκε μετά τις καταδίκες πολλών μελών του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που συνδέεται με εγκλήματα μίσους.

Μετά τη διάλυση της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης ίδρυσε ένα νέο κόμμα, το Εθνικό Κόμμα – Έλληνες.

Η Βουλή, ωστόσο, του απαγόρευσε να συμμετάσχει στις εκλογές του Ιουνίου, φοβούμενη ότι ο κ. Κασιδιάρης και άλλοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μπορούσαν να ξαναβρεθούν στη Βουλή.

Τη Δευτέρα, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε νομοσχέδιο που απαγορεύει σε εγκληματίες όπως ο Κασιδιάρης να συμμετέχουν σε εκλογές. Σύμφωνα με την eKathimerini, ο νόμος είναι απίθανο να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενός έντονα αντιμεταναστευτικού κόμματος που δημιουργήθηκε στον απόηχο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 2010, έχουν κατηγορηθεί ότι επιτίθονταν, μεταξύ άλλων, σε μετανάστες. Έχουν απορρίψει τη νεοναζιστική ταμπέλα, ενώ την ίδια στιγμή επαινούν τον ναζιστικό εθνικισμό που βασίζεται στο αίμα και το χώμα.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει παραδεχθεί ότι είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος, ισχυριζόμενος συγκεκριμένα ότι δεν υπήρχαν θάλαμοι αερίων στο Άουσβιτς. Ο ίδιος και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν χαρακτηρίσει το Ισραήλ «αιώνιο εχθρό» της Ελλάδας και της Ελληνικής Ορθοδοξίας.

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα i24news – Greece: a neo-Nazi is running for mayor of Athens from his prison

Επανήλθε με νέες “βομβες” ο αναλυτής Ρούμπιν: Η Ρωσία και η Τουρκία πρέπει να πληρώσουν αποζημιώσεις για τα εγκλήματά τους σε Ουκρανία, Αρμενία, Κύπρο και Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: