Αγριο κράξιμο στον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας: Φίλησε στο στόμα την αρχηγό της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου* Πυρά και κατά Μπέκαμ, Ουίλιαμ για «σεξιστικές αναρτήσεις»

To επίμαχιο στιγμιότυπο. Φωτογραφία από βίντεο μέσω twitter @Old Man Edwin




Σφοδρή κριτική δέχεται ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος φίλησε στα χείλη την αρχηγό της γυνακείας ποδοσφαιρικής ομάδας της Ισπανίας Τζένι Ερμόζο μετά την νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοδφαίρου Γυναικών.

Ο Ρουμπιάλες φίλησε την Ερμόζο κατά τη διάρκεια των απονομών.

«Δεν μου άρεσε», έγραψε η Ερμόζο στο Instagram, αλλά αργότερα με νέα δήλωσή της υπερασπίστηκε τον Ρουμπιάλες.

Η υπουργός της ισπανικής κυβέρνησης Ιρένε Μοντέρο (Irene Montero) δήλωσε: «Είναι μια μορφή σεξουαλικής βίας που υφίστανται οι γυναίκες σε καθημερινή βάση».

«Δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι το φιλί χωρίς συγκατάθεση είναι κάτι «που απλώς συμβαίνει»», είπε.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ισπανίας Μικέλ Ιτσέτα δήλωσε επίσης στο ισπανικό δημόσιο ραδιόφωνο ότι ήταν «απαράδεκτο» για τον Ρουμπιάλες να φιλήσει την Ερμόζο, προσθέτοντας: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να δώσει εξηγήσεις και να ζητήσει συγγνώμη, αυτό είναι το λογικό που πρέπει να κάνει».

Η Ερμόζο πάντως, μετά το αρχικό της σχόλιο ότι δεν της άρεσε το φιλί, μίλησε για «φυσική χειρονομία στοργής».

 

«Ήταν μια εντελώς αυθόρμητη αμοιβαία χειρονομία λόγω της τεράστιας χαράς που φέρνει η κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου», πρόσθεσε η 31χρονη, η οποία είναι και πρώτη σκόρερ όλων των εποχών στο γυναικαίο ποσόσφαιρι της Ισπανίας.

Η πράξη του Ρουμπιάλες επικρίθηκε έντονα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το «dimision ya» – «παραιτήσου τώρα» να τρεντάρει στο «X».

Απολογούμενος, ο Ρουμπιάλες δήλωσε στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο COPE ότι ήταν «ένα φιλί μεταξύ δύο φίλων που γιόρταζαν κάτι» ενώ χαρακτήρισε ηλίθιους όσους το είδαν διαφορετικά.

«Ας τους αγνοήσουμε και ας απολαύσουμε τα καλά πράγματα», πρόσθεσε.

Και η ισπανική εφημερίδα El Pais του άσκησε πάντως κριτική: «Δεν άρεσε στην Τζένι το φιλί του Ρουμπιάλες, και ούτε σε εμάς».

Υπάρχουν όμως και άλλες διαμαρτυρίες: O Ντέιβιντ Μπέκαμ αλλά και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κατηγορήθηκαν από ακτιβιστές της ομάδας MFW για «σεξισμό», για μηνύματα που έστειλαν στην εθνική ομάδα γυναικών της Αγγλίας.

Σημείο αναφοράς τα βίντεο που έστειλαν και οι δύο, συνοδευόμενοι από τις κόρες τους και όχι από τους γιους τους, για να στηρίξουν τις «λέαινες», πριν τον τελικό του Μουντιάλ, τον οποίο έχασαν (1-0) από την Ισπανία.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, τα μηνύματα είναι «ανοιχτά σεξιστικά»: «Τους συνόδευαν μόνο οι κόρες τους και όχι οι γιοι τους. Επειδή εξακολουθεί να θεωρείται ανεπιθύμητο και ακόμη και αηδιαστικό το γεγονός ότι τα αγόρια μπορούν να έχουν γυναικεία πρότυπα ή να ζητωκραυγάζουν για μια γυναικεία ομάδα…

«Τους συνόδευαν μόνο οι κόρες τους και όχι οι γιοι τους. Επειδή εξακολουθεί να θεωρείται ανεπιθύμητο και ακόμη και αηδιαστικό το γεγονός ότι τα αγόρια μπορούν να έχουν γυναικεία πρότυπα ή να ζητωκραυγάζουν για μια γυναικεία ομάδα… Αν δεν το πιστεύετε αυτό, φανταστείτε ότι ήταν ο τελικός των ανδρών της ομάδας της Αγγλίας. Αυτοί οι άντρες θα σύστηναν όχι μόνο τις κόρες τους, αλλά και τους γιους τους. Πολλοί θα το δουν ως ένα δευτερεύον ζήτημα, αλλά δεν είναι. Είναι μια μικρο-επιθετικότητα που βιώνουν γυναίκες και άνθρωποι από καταπιεσμένες ομάδες κάθε μέρα της ζωής τους», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΒΒC και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεκάδες «Μπάρμπι» και «Κεν» βγαίνουν από τα κομμωτήρια της Θεσσαλονίκης: Φρενίτιδα στην πόλη με το ξανθό της Μάργκοτ Ρόμπι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: