35χρονη στις ΗΠΑ πέθανε από υπερβολική κατανάλωση νερού! Ποια είναι τα αίτια της (άγνωστης) υδρικής δηλητηρίασης [βίντεο]

H άτυχη Άσλει Σάμερς που έχασε τη ζωή της από υδρική δηλητηρίαση. Photo via YouTube. WRTV Indianapolis




Από υπερβολική κατανάλωση νερού πέθανε μία μητέρα δύο παιδιών στην Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Η Άσλει Σάμερς, 35 ετών, είχε πάει εκδρομή στη λίμνη Freeman με τον σύζυγό της και τις δύο μικρές κόρες της το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου όταν άρχισε να έχει συμπτώματα αφυδάτωσης. Όσο νερό και αν έπινε, δεν της ήταν αρκετό, όπως είπε στην οικογένειά της, πριν καταρρεύσει και τελικά πεθάνει από υδρική δηλητηρίαση, μια σπάνια συνέπεια της πολύ γρήγορης κατανάλωσης νερού.

Ο αδελφός της δήλωσε ότι πιθανότατα είχε καταναλώσει τέσσερα μπουκάλια νερό των 500ml μέσα σε 20 λεπτά.

Αφού επέστρεψε από το ταξίδι, η 35χρονη λιποθύμησε στο γκαράζ της πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο IU Health Arnett.

Δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις της και οι γιατροί είπαν στην οικογένειά της ότι πέθανε από υδρική δηλητηρίαση.

Ο Δρ. Μπλέικ Φρόμπεργκ, τοξικολόγος στο νοσοκομείο, είπε ότι αυτή η σπάνια αιτία θανάτου είναι πιο πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή εάν κάποιος εργάζεται στην ύπαιθρο ή ασκείται συχνά.

Σημειώνεται ότι η Σάμερς ήταν δωρητής οργάνων και μπόρεσε να δωρίσει την καρδιά, το συκώτι, τους πνεύμονες, τα νεφρά και μέρος του οστικού της ιστού, σώζοντας τελικά άλλες πέντε ζωές, δήλωσε η οικογένειά της.

Τι συμβαίνει στην υδρική δηλητηρίαση;

Η υπερβολική κατανάλωση νερού και ειδικά σε σύντομο χρονικό διάστημα αραιώνει το νάτριο στο αίμα, το οποίο ονομάζεται υπονατριαιμία. Στη συνέχεια δημιουργεί εγκεφαλικό οίδημα γιατί γίνεται αθρόα εισροή νερού στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Τα συμπτώματα της υδρικής δηλητηρίασης περιλαμβάνουν ένα αίσθημα γενικής αδιαθεσίας καθώς και μυϊκές κράμπες, πόνο, ναυτία και πονοκεφάλους.

ΠHΓΗ: ertnews.gr

Eίναι ζάχαρη, είναι μέλι ή μάπα το καρπούζι; Ρώσοι επιστήμονες κατάφεραν να καλλιεργήσουν το φρούτο του καλοκαιριού στην Ανταρκτική [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: