Το συμβόλαιο… θανάτου που υπέγραψαν όσοι μπήκαν στο βαθυσκάφος Τιτάν: Η προφητική δήλωση παραίτησης που πέτυχε με απόλυτη ακρίβεια τους λόγους της τραγωδίας

FILE PHOTO: Το βαθυσκάφος Τitan. Photo via OceanGate @Twitter




Οι επιβάτες που σχεδίαζαν να εκδράμουν με το μοιραίο βαθυσκάφος Titan ήταν υποχρεωμένοι να υπογράψουν μια συφωνία αποποίησης ευθύνης και άρα διεκδίκησης πιθανών αποζημιώσεων προς την εταιρία.

Η δήλωση μόνο στην πρώτη της σελίδα αναφέρει τη λέξη «θάνατος», ως πιθανότητα, τρεις φορές.

Η δήλωση απαριθμεί διάφορους τρόπους με τους οποίους οι επιβάτες στο ταξίδι προς τον Τιτανικό θα μπορούσαν να πεθάνουν, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε το Insider.

Τα σενάρια θανάτου περιλαμβάνουν την «ακραία πίεση» ή οποιαδήποτε άλλη αστοχία του υποβρυχίου, «απρόβλεπτες» συνθήκες ωκεάνιες ή ατμοσφαιρικές ή συνθήκες που προκύπτουν από την επιβίβαση σε «μικρά σκάφη και άλλο εξοπλισμό».

Άλλοι κίνδυνοι θανάτου που καλύπτονται από την δήλωση αποποίησης περιλαμβάνουν την έκθεση σε αέρια υψηλής πίεσης και ηλεκτρικά συστήματα υψηλής τάσης, όπως αναφέρεται στο έγγραφο.

Στο έγγραφο σημειώνεται ότι το «πειραματικό» βαθυσκάφος κατασκευάστηκε με υλικά που «δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως» για άλλα υποβρύχια ενώ ξεκαθάριζε προς τους επιβάτες ότι το υποβρύχιο Titan δεν είχε πιστοποιηθεί ή εγκριθεί από (κρατικούς) ρυθμιστικούς φορείς.

Με την υπογραφή της δήλωσης παραίτησης, οι επιβάτες παραιτούντο επίσης από το δικαίωμα να κινηθούν νομικά για πιθανό τραυματισμό ή «οποιαδήποτε άλλη απώλεια».

Εκπρόσωπος της OceanGate είπε στο Insider ότι «δεν ήταν σε θέση να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες» σχετικά με την δήλωση παραίτησης, το πλήρες κείμενο της οποίας σε απόδοση από την αυτόματη μεταφραστική υπηρεσία της Google (Google translate) έχει ως εξής:

Εγώ ο, ______, αναγνωρίζω ότι έχω υποβάλει εθελοντικά αίτηση για να συμμετάσχω στην αποστολή Titanic Survey (η «Αποστολή») που διοργανώθηκε από την OceanGate Expeditions, Ltd., μια εταιρεία εγγεγραμμένη στις Μπαχάμες.

Η αποστολή θα ξεκινήσει από το Newfoundland του Καναδά. Από εκεί, οι συμμετέχοντες θα ταξιδεύουν ως επί το πλείστον σε πλοία που δεν φέρουν σημαία Ηνωμένων Πολιτειών. Η αποστολή θα διεξαχθεί σε μεγάλο βαθμό σε διεθνή ύδατα. Το ναυάγιο του RMS Titanic βρίσκεται σε βάθος περίπου 3.800 μέτρων και βρίσκεται περίπου 380 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοδυτικά από τις ακτές της Νέας Γης.

Έχω ενημερωθεί για τη φύση της Αποστολής και τους κινδύνους που παρουσιάζει, μεταξύ των οποίων:

Η Αποστολή περιλαμβάνει δραστηριότητες που περιλαμβάνουν σκάφη υπόγειας επιφάνειας, σκάφη επιφανείας ή/και οχήματα τηλεχειριζόμενα που βρίσκονται πάνω, κοντά ή κάτω από το νερό. Για τους σκοπούς της παρούσας Συμφωνίας, η αποστολή θα θεωρείται επίσης ότι περιλαμβάνει διέλευση από και προς το σημείο επιβίβασης που μπορεί να οργανωθεί ή να συντονιστεί άμεσα ή έμμεσα από τα Απολυθέντα Μέρη, εκπαίδευση ή άλλη φυσική προετοιμασία σε συνδυασμό με τις δραστηριότητες που προβλέπονται στο παρόν, και τυχόν εκδηλώσεις μετά το ταξίδι στις οποίες ενδέχεται να συμμετάσχω σχετικά με τις δραστηριότητες που προβλέπονται στο παρόν.
Ένα μέρος της αποστολής θα διεξαχθεί μέσα σε ένα πειραματικό υποβρύχιο σκάφος που θα βουτήξει 3.800 μέτρα στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Το πειραματικό υποβρύχιο σκάφος δεν έχει εγκριθεί ή πιστοποιηθεί από κανένα ρυθμιστικό φορέα και είναι κατασκευασμένο από υλικά που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως για επανδρωμένα υποβρύχια. Μέχρι την ημερομηνία αυτής της Έκδοσης, το πειραματικό υποβρύχιο σκάφος έχει πραγματοποιήσει λιγότερες από 90 καταδύσεις και 13 από αυτές τις καταδύσεις έφτασαν στο βάθος του Τιτανικού. Πριν από τη συμμετοχή μου στην Αποστολή, υπήρξαν μόλις 13 καταδύσεις στα βάθη του Τιτανικού στο υποβρύχιο.

Όταν καταδύεστε κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, αυτό το σκάφος θα υπόκειται σε ακραία πίεση και οποιαδήποτε αστοχία του σκάφους ενώ βρίσκομαι θα μπορούσε να μου προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό, αναπηρία, αναπηρία, συναισθηματικό τραύμα, άλλη βλάβη ή/και θάνατο. Κατανοώ ότι ενδέχεται να αρνηθώ να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε κατάδυση κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού ή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της Αποστολής ανά πάσα στιγμή.

Το πλοίο υποστήριξης Expedition (στο οποίο θα ζω για όλη τη διάρκεια της Αποστολής) είναι ένα βιομηχανικό σκάφος που δεν έχει σχεδιαστεί ειδικά για επιβάτες και έχει πολλούς κινδύνους, όπως, χωρίς περιορισμό, μεγάλα/βαριά αντικείμενα, βαριές αιωρούμενες πόρτες και χαμηλές προεξοχές. Πολλά από αυτά θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο επικίνδυνα σε πυκνή θάλασσα. Κατανοώ ότι η αποστολή θα πραγματοποιηθεί σε ένα μη ελεγχόμενο φυσικό περιβάλλον και ότι οι παρούσες ωκεάνιες, ατμοσφαιρικές και/ή βιολογικές συνθήκες είναι απρόβλεπτες και πέρα ​​από τον έλεγχο των Απελευθερωμένων Μερών. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της Αποστολής μπορεί να επιβιβαστώ σε μικρά σκάφη και άλλο εξοπλισμό που θα μπορούσε να με εκθέσει σε υλικές ζημιές, τραυματισμό, αναπηρία ή θάνατο.

Εάν επιλέξω να βοηθήσω στη συντήρηση ή τη λειτουργία του υποβρύχιου σκάφους, θα εκτεθώ σε κινδύνους που σχετίζονται με αέρια υψηλής πίεσης, συντήρηση καθαρού οξυγόνου, ηλεκτρικά συστήματα υψηλής τάσης και άλλους κινδύνους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υλικές ζημιές, τραυματισμό, αναπηρία, συναισθηματική βλάβη ή θάνατος του εαυτού μου ή άλλων.

Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό σε διεθνή ύδατα, σε μεγάλη απόσταση από το πλησιέστερο νοσοκομείο ή προσωπικό διάσωσης. Εάν τραυματιστώ κατά τη διάρκεια της Αποστολής, ενδέχεται να μην λάβω άμεση ιατρική φροντίδα. Οι πρώτες βοήθειες που διατίθενται στο πλοίο μπορεί να μην είναι ισοδύναμες με αυτές που είναι διαθέσιμες στην ξηρά.

Αναγνωρίζω ότι όλα τα ταξίδια μέσα ή γύρω από το νερό σε σκάφη οποιουδήποτε τύπου, συμπεριλαμβανομένων των υποβρυχίων, συνεπάγονται γνωστούς και απρόβλεπτους κινδύνους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σωματικό τραυματισμό, αναπηρία, συναισθηματικό τραύμα, θάνατο, βλάβη σε εμένα ή τρίτα μέρη ή ζημιά στην περιουσία μου ή περιουσία άλλων. Αν και η OceanGate Expeditions, Ltd., θα λάβει εύλογα μέτρα για να μου παράσχει επαρκή εκπαίδευση, εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό της Expedition, κατανοώ ότι δεν μπορούν να εξαλειφθούν όλοι οι κίνδυνοι από οποιαδήποτε Αποστολή. Οι κίνδυνοι που παραμένουν παρά την εκπαίδευση και την παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού της αποστολής περιλαμβάνουν, χωρίς περιορισμό: απώλεια ποδιού, γλίστρημα και πτώση στο κατάστρωμα, ιδιαίτερα σε κακές καιρικές συνθήκες· βλάβη από πτώση αντικειμένων σε μη επιβατηγά πλοία· πνιγμός? και δυσλειτουργία ή αστοχία του υποβρυχίου (που οδηγεί σε θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό ή άλλη σωματική ή ψυχική βλάβη). Οι πρόσθετοι κίνδυνοι μπορεί να περιλαμβάνουν τους κινδύνους ατυχήματος ή ασθένειας σε απομακρυσμένα μέρη χωρίς πρόσβαση σε ιατρικές εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης και πράξεις του Θεού, όπως οι έντονες καιρικές συνθήκες.

Αναγνωρίζω ότι εκπρόσωποι της OceanGate Expeditions, Ltd., ήταν διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις μου και να μου εξηγήσουν πληρέστερα τις φυσικές απαιτήσεις της Αποστολής καθώς και τους κινδύνους, τους κινδύνους και τους κινδύνους που σχετίζονται με την Αποστολή. Κατανοώ ότι η παραπάνω περιγραφή αυτών των κινδύνων δεν είναι πλήρης και ότι μπορεί να προκύψουν άλλοι απρόβλεπτοι, εγγενείς κίνδυνοι. Συμμετέχω εθελοντικά στην Αποστολή έχοντας πλήρη γνώση των γεγονότων που αναφέρονται παραπάνω, συμπεριλαμβανομένων των περιγραφόμενων κινδύνων και των άγνωστων κινδύνων. Κατανοώ τους εγγενείς κινδύνους στις δραστηριότητες που θα αναληφθούν κατά τη διάρκεια της Αποστολής.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία μου να συμμετάσχω στην Αποστολή και ως νόμιμο αντάλλαγμα για την παραχώρηση του δικαιώματος συμμετοχής σε αυτήν:

Εγώ εκ μέρους μου, των κληρονόμων μου, διανέμω, εκχωρώ, κηδεμόνες, προσωπικό αντιπρόσωπο, περιουσία, εκτελεστές, διαχειριστές, εκχωρώ, και για όλα τα μέλη της οικογένειάς μου, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων, απαλλάσσω, παραιτούμαι, και ζητώ να απαλλάξει για πάντα την OceanGate Expeditions, Ltd., και τον ιδιοκτήτη της (OceanGate, Inc.), τα στελέχη, τους διευθυντές, τους μετόχους, τους εντολείς, τους αντιπροσώπους, τα μέλη, τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους υπεργολάβους, την OceanGate Foundation, την Virtuoso Ltd., τη Virtuoso πρακτορεία μελών του δικτύου Ltd. και εξουσιοδοτημένοι πράκτορες, πράκτορες, θυγατρικές ή εργολάβοι της Virtuoso Ltd. και καθένας από τους αξιωματούχους, διευθυντές, μετόχους, εντολείς, πράκτορες, αντιπροσώπους, μέλη, εργαζόμενους, ιδιοκτήτες, εργολάβους και θυγατρικές τους, ή άλλο μέρος που εμπλέκεται στην πώληση ή την οργάνωση της αποστολής και όλους τους συν-εθελόντριές μου (καθένας από τους “Απελευθερωμένους” και συλλογικά τα “Απελευθερωμένα Μέρη”) από όλες τις υποχρεώσεις, ενέργειες, αξιώσεις, απαιτήσεις, κόστη, ζημίες ή έξοδα που μπορεί να έχουμε εγώ ή οι κληρονόμοι, οι διανομείς, οι κηδεμόνες, οι νόμιμοι εκπρόσωποι, οι συγγενείς μου, τα μέλη της οικογένειάς μου (συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων παιδιών) ή οι κληρονόμοι μου κατά των Αποδεσμευμένων Μερών, λόγω τραυματισμού σε εμένα ή στην περιουσία μου, ή με αποτέλεσμα θάνατο, που προέκυψε από ή σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη συμμετοχή μου στην Αποστολή, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού, από και προς τον ιστότοπο της Αποστολής.κηδεμόνες, νομικοί εκπρόσωποι, συγγενείς, μέλη της οικογένειάς μου (συμπεριλαμβανομένων ανήλικων παιδιών) ή εντολοδόχοι μπορεί να έχουν εναντίον των Απελευθερωμένων Μερών, λόγω τραυματισμού στον εαυτό μου ή στην περιουσία μου, ή που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατό μου, που προέρχεται από ή σε οποιοδήποτε συνδέθηκε με τη συμμετοχή μου στην Αποστολή, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών, από και προς τον ιστότοπο της Αποστολής.κηδεμόνες, νομικοί εκπρόσωποι, συγγενείς, μέλη της οικογένειάς μου (συμπεριλαμβανομένων ανήλικων παιδιών) ή εντολοδόχοι μπορεί να έχουν εναντίον των Απελευθερωμένων Μερών, λόγω τραυματισμού στον εαυτό μου ή στην περιουσία μου, ή που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατό μου, που προέρχεται από ή σε οποιοδήποτε συνδέθηκε με τη συμμετοχή μου στην Αποστολή, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών, από και προς τον ιστότοπο της Αποστολής.

Δια του παρόντος αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τον κίνδυνο σωματικού τραυματισμού, αναπηρίας, θανάτου και υλικών ζημιών που οφείλονται στην αμέλεια οποιουδήποτε απελευθερωμένου μέρους ενώ συμμετείχα στην αποστολή. Με το παρόν αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για οποιονδήποτε και όλους τους κινδύνους υλικής ζημιάς, τραυματισμού, αναπηρίας ή θανάτου.ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡίζονται ΣΕ: ΦΥΣΙΚΟ Ή ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕ ΕΝΟΡΚΟΥΣ, ΠΟΝΟ, ΠΑΘΗΣΗ, ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΙΔΙΟΤΗΤΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΣΗΣ), ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ή ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ , ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ. ΚΑΤΑΝΟΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ Ή ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ Ή ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ Ή ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ή ΑΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ, ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Συμφωνώ με το παρόν να υπερασπιστώ, να αποζημιώσω, να σώσω και να κρατήσω την αβλαβή OceanGate Expeditions, Ltd., την OceanGate Inc, το OceanGate Foundation και τα άλλα αποδεσμευμένα μέρη από οποιαδήποτε απώλεια, ευθύνη, ζημιά ή κόστος που μπορεί να υποστούν, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών δικηγόρου και οποιωνδήποτε σχετικών έξοδα, λόγω οποιασδήποτε αξίωσης που ασκήθηκε κατά παράβαση της παρούσας Έκδοσης ή σε σχέση με τη συμμετοχή μου στην Αποστολή.

Συμφωνώ επίσης ότι η συμμετοχή μου σε αυτήν την Αποστολή δεν δημιουργεί σχέση εργοδότη/εργαζομένου και δεν δεσμεύει την OceanGate Expeditions, Ltd. να παρέχει οποιαδήποτε μορφή ασφάλισης αποζημίωσης εργαζομένων, ασφάλισης υγείας ή παροχών.

Κατά τη διάρκεια της Αποστολής συναινώ στη χορήγηση πρώτων βοηθειών και ιατρικής περίθαλψης, η οποία μπορεί να φανεί ευλόγως ενδεδειγμένη, σε περίπτωση τραυματισμού ή ασθένειάς μου. Εάν δεν μπορώ να συναινέσω λόγω απώλειας των αισθήσεων, αποπροσανατολισμού ή άλλης διανοητικής ανικανότητας, διορίζω τον πλοίαρχο του σκάφους υποστήριξης ως δικηγόρο μου για να συναινέσει σε οποιαδήποτε θεραπεία κρίνει σκόπιμο. Περαιτέρω βεβαιώνω ότι αναλαμβάνω οικειοθελώς τον κίνδυνο οποιασδήποτε ιατρικής ή φυσικής πάθησης που μπορεί να έχω. Επιπλέον, συμφωνώ να αναλαμβάνω όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την ιατρική μου φροντίδα ή την επείγουσα ιατρική μεταφορά. Γνωρίζω και κατανοώ ότι πρέπει να έχω τη δική μου ασφάλεια υγείας.

Κατανοώ ότι η OceanGate Expeditions, Ltd., μπορεί να συνάψει σύμβαση με ανεξάρτητους εργολάβους για την παροχή υπηρεσιών στην Αποστολή, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς. Κατανοώ ότι η OceanGate Expeditions Ltd., δεν έχει κανέναν έλεγχο και δεν φέρει καμία ευθύνη για τις ενέργειες οποιουδήποτε ανεξάρτητου εργολάβου που εμπλέκεται στην παροχή υπηρεσιών στο Expedition.

Είχα αρκετές ευκαιρίες να διαβάσω ολόκληρο αυτό το έγγραφο. Με την υπογραφή αυτού του εγγράφου, αναγνωρίζω ότι εάν πεθάνω, τραυματιστώ ή υποστώ περιουσιακή ζημία κατά τη συμμετοχή μου στην Αποστολή, μπορεί να αποδειχθεί από το δικαστήριο ότι έχω παραιτηθεί από το δικαίωμά μου να συνεχίσω μια αγωγή κατά της OceanGate Expeditions, Ltd. , OceanGate Inc, OceanGate Foundation, και τα άλλα Released Μέρη ως αποτέλεσμα της υπογραφής αυτής της Έκδοσης. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΩ ΠΛΗΡΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΙΣΩ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ Ή ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΖΗΜΙΑ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΩ Ή ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ, ΟΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΜΟΥ, ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ, ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΙΣΤΟΠΟΙ, ΜΕΛΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ.Εάν οποιοδήποτε μέρος αυτής της Έκδοσης κριθεί μη εκτελεστό, όλα τα μέρη θα ισχύουν πλήρως στο μέτρο του δυνατού. Αυτή η Συμφωνία Παραίτησης και Αποδέσμευσης αντικαθιστά όλες τις προηγούμενες προφορικές ή γραπτές υποσχέσεις ή άλλες συμφωνίες που σχετίζονται με την Αποστολή.

Οποιεσδήποτε διαφωνίες που σχετίζονται ή προκύπτουν είτε από την Αποστολή είτε από αυτήν την Έκδοση θα διέπονται από τους νόμους των νήσων Μπαχάμες. Οποιαδήποτε διαφωνία προκύψει είτε από την Αποστολή είτε από αυτήν την Έκδοση θα επιλυθεί στα δικαστήρια των νήσων Μπαχάμες.

Με πληροφορίες από Insider

Ποιος δουλεύει ή καλύτερα ποιος φοβάται ποιον, τελικά: Επιβεβαίωση Πεσκόφ για τη συνάντηση Πούτιν με Πριγκόζιν στο Κρεμλίνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: