Toυρκική βοήθεια για την απομάκρυνση των τουριστών από τη Ρόδο: Δρομολόγια και από αεροδρόμια της γειτονικής χώρας

Κάτοικοι και τουρίστες που απομακρύνθηκαν από σημεία που απειλούνται από τα μέτωπα της φωτιάς, φιλοξενούνται προσωρινά στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου Βενετόκλειο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ




Ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο, Salim Kırcalıali, δήλωσε στη Milliyet ότι τα αεροδρόμια της Τουρκίας άνοιξαν για βοήθεια στην πυρκαγιά της Ρόδου.

“Όλοι οι τοπικοί πόροι στο νησί έχουν κινητοποιηθεί. 40.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί.

Όλες αυτές οι οικογένειες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, γυμναστήρια που βρίσκονται στο κέντρο, σε ασφαλή ζώνη. Δεν έχει απομείνει κανένας Τούρκος στη ζώνη της πυρκαγιάς.

Μπορεί να έχουμε πολίτες μας που συνεχίζουν τις διακοπές τους στο κέντρο της πόλης.

Με εντολή του κ. Προέδρου μας από χθες (προχθές), υπήρχαν 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο στην Αθήνα, γιατί υπάρχουν πυρκαγιές και στην ενδοχώρα, και δύο από αυτά τα αεροπλάνα έφτασαν στη Ρόδο από σήμερα (χθες).

Αυτή τη στιγμή συνεχίζουν τις εργασίες πυρόσβεσης στη Ρόδο. Συναντηθήκαμε με τους πιλότους μας στο αεροδρόμιο.

Το σύνολο του νησιού τέθηκε πριν από λίγο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι θερμοκρασίες του αέρα και οι άνεμοι είναι πολύ υψηλοί.

Ενημερώσαμε μέσω των επίσημων αρχών ότι είμαστε πάντα έτοιμοι να παρέχουμε βοήθεια στη γειτονική χώρα εάν μας ζητηθεί περαιτέρω βοήθεια” δήλωσε ο Τούρκος πρόξενος.

Ο κ. Kırcalıali δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στο νησί επιβαρύνουν τις δυνατότητες του αεροδρομίου της Ρόδου και πρόσθεσε ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες που εκτελούν τακτικά δρομολόγια από τη Ρόδο έχουν οργανώσει πρόσθετα δρομολόγια προς την Τουρκία και έδωσε τις ακόλουθες πληροφορίες.

“Οι ναυτιλιακές εταιρείες που πραγματοποιούν τακτικά δρομολόγια από τη Ρόδο προς τη Μαρμαρίδα και τη Μάκρη (Fethiye) έχουν βάλει επιπλέον δρομολόγια.

Υπάρχει έντονη ζήτηση, κυρίως από τους Βρετανούς. Το αεροδρόμιο της Ρόδου αυτή τη στιγμή δεν επαρκεί.

Τα ξένα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν ζητήσει πρόσθετα δρομολόγια προς τη χώρα μας.

Από τη χώρα μας θα χρησιμοποιηθούν και τα αεροδρόμια του Dalaman και της Αττάλειας στους απεγκλωβισμούς. Από τις 18.30 (χθες το βράδυ) ξεκινούν τα δρομολόγια”.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες στο Ασκληπιείο της Ρόδου: Mεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή, ακούγονται εκρήξεις [βίντεο]

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: