Το Προεδρικό Μέγαρο δικαιολογείται για το στεφάνι στους λοκατζήδες: Δεν είναι η πρώτη φορά, λέει, εμείς τιμούμε όσους υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο Δημοκρατίας και Αντίστασης του Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης κλήθηκε να απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, σε σχέση με την απόδοση τιμών σε άτομα που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, λίγα λεπτά μετά την απόδοση τιμών σε όσους αντιστάθηκαν.

Ο κ. Λετυμπιώτης, που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ του καναλιού Omega ξεκαθάρισε αρχικά ότι η συγκεκριμένη απόδοση τιμών έγινε μετά από πρόσκληση από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης σε τρισάγιο των κληρωτών οι οποίοι ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία» είπε και συμπλήρωσε:

«49 χρόνια μετά θεωρούμε ότι πρέπει να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη, να θυμόμαστε το προδοτικό πραξικόπημα και όσα επέφερε, αλλά την ίδια στιγμή να προέχει και η ενότητα» τόνισε και ακολούθως διερωτήθηκε:

«Είναι ζήτημα που απασχόλησε και στο παρελθόν την Πολιτεία, δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί ειδικά φέτος υπήρξε τόσο έντονη αντίδραση. 49χρονια μετά θα έπρεπε να συζητούμε όσα μας χωρίζουν; Θέλουμε να δούμε μπροστά, πάντοτε αφήνοντας ζωντανή τη μνήμη, τιμώντας αυτούς που υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία», κατέληξε.

  • Πώς απαντά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Είμαι εδώ για να ενώσω τον κυπριακό λαό, ώστε να πορευτούμε μαζί για να πετύχουμε τον στόχο της επανένωσης της πατρίδας μας, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις μαύρες επετείους, και κληθείς να σχολιάσει αναφορά του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ περί απόδοσης τιμών από την Κυβέρνηση στους καταδρομείς κατά το πραξικόπημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαι εδώ για να τιμήσω όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να προασπίσουν τη δημοκρατία.

Είμαι εδώ για να τιμήσω όλους αυτούς που μέσα από τους αγώνες τους προστάτευσαν ό,τι πιο σημαντικό έχουμε. Δεν είμαι εδώ για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα, για να δικαιολογήσω όλους αυτούς που εμπλέκονται στο προδοτικό πραξικόπημα.

Την ίδια στιγμή ως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είμαι εδώ για να ενώσω τον κυπριακό λαό, να πορευτούμε από κοινού, για να πετύχουμε αυτό που θεωρώ για όλους μας ότι είναι ο υπ΄αριθμόν ένα στόχος, η απελευθέρωση, ο τερματισμός από την κατοχή και η επανένωση της πατρίδας μας. Και σε αυτό τον στόχο θα πορευτούμε όλοι μαζί».

Ο Στεφάνου του ΑΚΕΛ επιμένει και καταγγέλλει: Ο Πρόεδρος της Κύπρου και η Αννίτα τίμησαν αυτούς που επιτέθηκαν στον Μακάριο κατά το πραξικόπημα (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: