Ο Στεφάνου του ΑΚΕΛ επιμένει και καταγγέλλει: Ο Πρόεδρος της Κύπρου και η Αννίτα τίμησαν αυτούς που επιτέθηκαν στον Μακάριο κατά το πραξικόπημα (video)

Δια του Υπουργού Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, εκπροσωπήθηκε η Κυβέρνηση της Κύπρου στο τρισάγιο που τελέστηκε στους τάφους των καταδρομέων. Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του ΑΚΕΛ




Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη καθώς και κατά της Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτας Δημητρίου, σε σχέση με την απόδοση τιμών σε άτομα που συμμετείχαν ενεργά στο πραξικόπημα και έπεσαν κατά τη διάρκεια των μαχών.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ήταν φιλοξενούμενος μέσω Skype ήταν στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ του καναλιού Omega.

«Ξέρετε κανένα ευνομούμενο κράτος που να αποδίδει τιμές ηρώων σε άτομα – που έστω και κάτω υπό διαταγές – κατέλυσαν το κράτος», διερωτήθηκε στις αρχικές του δηλώσεις ο κ. Στεφάνου και ακολούθως συμπλήρωσε:

«Εμείς ως ΑΚΕΛ δεν αρνηθήκαμε τρισάγιο σε κανένα, ούτε σε συγγενείς ούτε σε κανέναν».

Η δική μας η αντίθεση είναι η εξής, είπε ο κ. Στεφάνου:

«Την ώρα που πάμε και τιμούμε αυτούς που προέταξαν τα στήθη τους απέναντι στους πραξικοπηματίες, να πηγαίνουν κάποιοι 5 λεπτά μετά να τιμούν αυτούς που επιτέθηκαν. Αν είναι δυνατόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι σ’ αυτούς που επιτέθηκαν στη Δημοκρατία», κατέληξε.

ΑΚΕΛ: 15η Ιουλίου 1974: η μέρα της μεγαλύτερης προδοσίας σε βάρος της Κύπρου

Η 15η του Ιουλίου έμεινε στην σύγχρονη Ιστορία της πατρίδας μας ως η μέρα της μεγαλύτερης προδοσίας που υπέστη ο κυπριακός λαός. Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ενάντια στον Πρόεδρο Μακάριο από την Χούντα των Αθηνών και την ΕΟΚΑ Β΄ ήταν η κορύφωση της υπονόμευσης του Κυπριακής Δημοκρατίας από τον εοκαβήτικο φασισμό με την συνειδητή εκτέλεση του πρώτου μέρους του ΝΑΤΟϊκού σχεδίου διαμελισμού της Κύπρου που έδωσε έτσι την σκυτάλη στην Τουρκία για να εισβάλει στο νησί μας πέντε μέρες αργότερα.

Τότε ολοκληρώθηκε και το προδοτικό έργο του ελλαδικού και ελληνοκυπριακού φασισμού. Το χουντικό καθεστώς των Αθηνών εμπόδισε την ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου ενώ οι χουντικοί αξιωματικοί εγκατέλειψαν τα πεδία των μαχών αφήνοντας τα παιδιά του κυπριακού λαού στην άνιση μάχη με τις ορδές του Αττίλα. Άλλοι πραξικοπηματίες κρύβονταν στα μετόπισθεν ή επιδίδονταν σε σφαγές αμάχων Τουρκοκυπρίων και στην συνέχεια παρέδωσαν αμαχητί την πόλη της Αμμοχώστου στον τούρκικο στρατό.

Το αίμα της Κύπρου είναι στα χέρια της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄. Αυτή η προδοσία ούτε ξεχάστηκε, ούτε συγχωρέθηκε από τον κυπριακό λαό. Αντίθετα, ήταν και θα είναι επ’ άπειρον σφραγίδα ντροπής για τους δράστες, τους ηθικούς αυτουργούς αλλά και τους μέχρι σήμερα συνήγορούς της.

Το ΑΚΕΛ τιμά τη Δημοκρατική Αντίσταση στο πραξικόπημα και στον εοκαβήτικο φασισμό. Τιμά τους αγωνιστές που υπερασπίστηκαν ένοπλα τη Δημοκρατία και τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, τους τους δημοκράτες που αναμετρήθηκαν με τον φασισμό στις φυλακές, στις ανακρίσεις, στα βασανιστήρια, τους στρατιώτες που δολοφονήθηκαν γιατί αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις διαταγές των πραξικοπηματιών. Το ΑΚΕΛ υπενθυμίζει στην κυβέρνηση το Ψήφισμα για τη Δημοκρατική Αντίσταση που ενέκρινε πέρσι η Βουλή των Αντιπροσώπων το οποίο καλεί σε ενέργειες από την Πολιτεία αφ’ ενός για την τιμή στην Αντίσταση και αφ’ ετέρου για τον τερματισμό οποιωνδήποτε δραστηριοτήτων ή χρηματοδότησης από το κράτος που συνδέονται με απόδοση τιμών σε όσους συμμετείχαν στην προδοσία.

Η 49η επέτειος του φασιστικού πραξικοπήματος βρίσκει την Κύπρο και την υπόθεση του Κυπριακού σε μια επικίνδυνη και οριακή καμπή, με νέα τετελεσμένα από την κατοχική δύναμη σε βάρος της πατρίδας μας και με ένα μακρόχρονο διαπραγματευτικό αδιέξοδο. Για το ΑΚΕΛ η καταδίκη της μαύρης επετείου και η τιμή στη Δημοκρατική Αντίσταση είναι μέρος του αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό, είναι μέρος της πάλης για να ανατραπεί η κατοχή και η διχοτόμηση με λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα. Για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και επανενωμένη Κύπρο, πατρίδα για όλους τους Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.

Ένας υπουργός της κυπριακής κυβέρνησης, η ηγεσία του ΔΗΣΥ και εκπρόσωπος της “Χρυσής Αυγής” της Κύπρου τίμησαν τους καταδρομείς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: