Το εφιαλτικό παιδομάζωμα των παιδιών της Ουκρανίας από το καθεστώς Πούτιν: Ενα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ

Στιγμότυπο από το βίντεο της Kyiv Independent




Το ντοκιμαντέρ, με συγγραφέα την δημοσιογράφο Olesia Bida και σε σκηνοθεσία Vitalii Havura, αποκαλύπτει την εσωτερική λειτουργία της αναγκαστικής απέλασης ουκρανών παιδιών στη Ρωσία και τα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας παιδιών γνωστών ως «Group 31» που μεταφέρθηκαν στη Ρωσία από την κατεχόμενη Μαριούπολη τον Μάιο του περασμένου έτους και δεν έχουν καταφέρει ακόμη να επιστρέψουν.

Τον Φεβρουάριο του 2023, έκθεση του Yale Humanitarian Research Lab (δείτε αναλυτικά εδώ) εκτιμούσε ότι τουλάχιστον 6.000 παιδιά από την Ουκρανία αναγκάστηκαν πέρυσι να παρακολουθήσουν ρωσικές κατασκηνώσεις «επανεκπαίδευσης» με αρκετές εκατοντάδες εξ αυτών να κρατούνται εκεί για εβδομάδες ή και μήνες αναφέρει.

Βάσει της ίδιας πηγής, η Ρωσία προωθεί διάφορα προγράμματα υιοθεσίας και ανατροφής παιδιών από την Ουκρανία.

Μερικά από τα ευρήματα της έκθεσης:

  • Από την έναρξη του πολέμου έως σήμερα, παιδιά ηλικίας ακόμη και τεσσάρων μηνών, τα οποία ζούσαν στις κατεχόμενες περιοχές, έχουν μεταφερθεί σε 43 στρατόπεδα σε ολόκληρη τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προσηρτημένης από τη Μόσχα Κριμαίας πριοκειμένου να υποστούν μία «φιλο-ρωσική πατριωτική και στρατιωτική εκπαίδευση».
  • Σε τουλάχιστον δύο από τις κατασκηνώσεις, η ημερομηνία επιστροφής των παιδιών καθυστέρησε κατά εβδομάδες, ενώ σε άλλες δύο κατασκηνώσεις, η επιστροφή ορισμένων παιδιών αναβλήθηκε επ’ αόριστον.
  • Οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να περάσουν την οπτική της Μόσχας στα παιδιά μέσω σχολικών προγραμμάτων, καθώς και μέσω εκδρομών σε «πατριωτικά μέρη» και μέσω συνομιλιών με βετεράνους στρατιωτικούς.
  • Βίντεο που δημοσιεύτηκαν από τους εν λόγω καταυλισμούς από τις κατοχικές περιφερειακές αρχές δείχνουν παιδιά στα στρατόπεδα να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Ρωσίας και να φέρουν τη ρωσική σημαία.
  • Σε άλλα βίντεο, οι δάσκαλοι που εργάζονται για να «διδάξουν» τα παιδιά, μιλούν για την ανάγκη να διορθώσουν την κατανόησή τους για τη ρωσική και τη σοβιετική ιστορία.
  • Τα παιδιά έλαβαν επίσης εκπαίδευση στα πυροβόλα όπλα, αν και ο Nathaniel Raymond, ερευνητής του Yale που επέβλεψε την έκθεση, είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επρόκειτο να τα στείλουν πίσω για να πολεμήσουν.

Διαβάστε περισσότερα στοιχεία για τη βαρβατότητα του καθεστώτος Πούτιν στα links κατωτέρω:

Διαβάστε ενδεικτικά:  Σύγχρονο παιδομάζωμα από τους εγκληματίες του Πούτιν: Οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει από την Ουκρανία περίπου 700.000 ανήλικους για να τους «σώσουν»

Η καταγγελία μιας Ουκρανής μάνας: Πλύση εγκεφάλου των Ρώσων στα παιδιά από το παιδομάζωμα – Τα κάνουν στρατιώτες γενίτσαρους [videos]

Γιατί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του Πούτιν: Το παιδομάζωμα μικρών Ουκρανών και τα «αναμορφωτήρια» μετασοβιετικού πατριωτισμού

Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στη Λευκορωσία παραδέχθηκε ότι εμπλέκεται στο παιδομάζωμα από την κατεχόμενη Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: