Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 20χρονο Εύελπι, στο χώμα της γης που αγάπησε με πάθος: Η παράκληση της οικογένειας του Γιώργου Χατζηιωνά

Ο 20χρονος Εύελπις Γιώργος Χατζιωνάς. Φωτογραφία Αρχείου via Facebook




Πίσω στα πάτρια εδάφη, στη χώρα που τον γέννησε, τον ανέθρεψε και που ο ίδιος τόσο αγάπησε και θέλησε να υπηρετήσει επέστρεψε για να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο άτυχος 20χρονος Εύελπις Γιώργος Χατζηιωνά, μετέδωσε η Έλενα Γεωργίου του καναλιού Omega.

Ο Εύελπις “έσβησε” το πρωί της περασμένης Παρασκευής κατά τη διάρκεια άσκησης στο κέντρο εκπαίδευσης ανορθόδοξου πολέμου στην Ρεντίνα.

Η σορός του δευτεροετή φοιτητή επαναπατρίσθηκε χθες το απόγευμα, συνοδευόμενη από δύο μέλη της οικογένειας του που ταξίδεψαν για σκοπούς αναγνώρισης και διαδικασίας μεταφοράς και τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, με πτήση από τη Θεσσαλονίκη στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η σορός παραλήφθηκε από άγημα της Εθνικής Φρουράς, αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές, ενώ τελέστηκε τρισάγιο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, βάσει επιθυμίας της οικογένειας.

Η κηδεία του, θα τελεστεί σήμερα στις 11:00 από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας δημοσία δαπάνη. Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές στο ίδρυμα Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Κωσταντίνο Λετυμπιώτη, σήμερα θα είναι η κηδεία στην οποία θα παραστεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να εκφράσουμε τον συγκλονισμό μας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, κ. Αντρέας Στυλιανού ανάφερε ότι «τον νιώθουμε ως ένα δικό μας παιδί καθώς θα εντασσόταν στις τάξεις της Ε.Φ. με το πέρας των σπουδών του στη σχολή Ευελπίδων. Μιλούν για ένα εξαιρετικό χαρακτήρα, για ένα άτομο το οποίο έθετε στόχους, κυνηγούσε πάντα την πρωτιά στους στόχους του».

Συγκλονίζει ανάρτηση φίλου και κατασκηνωτή του Γιώργου στη Σχολή Ευελπίδων ο οποίος έγραψε λόγια αποχαιρετισμού προς την οικογένεια, φίλους και συγγενείς που όπως αναφέρει, θα ήθελε να πει κι ο άτυχος Εύελπις.

«Μην με κλαίτε! Κλάματα κι οδυρμοί δεν μου πρέπουν. Είμαι καλά! Αλήθεια, είμαι καλά! Αναπαύομαι νηφάλιος κοντά στον Κύριό μου, στην Παναγιά μου, γνωρίζω Αγίους, ήρωες κι αγωνιστές που ήταν τα πρότυπά μου, ακούω ψαλμωδίες αγγελικές, τέρπομαι, αγάλλομαι!

Υποσχεθείτε μου ότι θα με μνημονεύετε, ότι θα αγαπάτε, θα κάμνετε ελεημοσύνες. Υποσχεθείτε μου ότι θα μου την απελευθερώσετε τη Λύση μας, την Κερύνεια, τον Απόστολο Ανδρέα, το Καρπάσι. Δεν επρόκαμα να αγωνιστώ για τούντον τόπο, όμως θα προσεύχομαι αδιάπαυστα υψηλόθεν!

Υποσχεθείτε μου προπάντων ότι δεν θα χάσετε την πίστη σας, διότι οι καιροί εδυσκολέψαν και θα δυχεραίνουν έτι περισσότερο τον αγώνα σας».

Ο αδικοχαμένος Χατζηιωνά, βρισκόταν σε διαγωνιστική πορεία 7 χιλιομέτρων σε επίλεκτη ομάδα με την οποία προετοιμάζονταν για διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο άτυχος νεαρός έχασε το δρομολόγιο της πορείας, απώλεσε τις αισθήσεις του κι όταν σύμφωνα με πληροφορίες δύο ώρες αργότερα το αντιλήφθηκαν, ήταν πλέον αργά.

Υπέρ της διάνοιξης νέων οδοφραγμάτων η κυβέρνηση της Κύπρου: Συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με δημάρχους ακριτικών περιοχών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: