Το τελευταίο αντίο στον Ηλία Λογοθέτη, στο νεκροταφείο Παπάγου: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού [video]

Στιγμιότυπο από την κηδεία του Ηλία Λογοθέτη. Photo via screenshot Glomex (Video ID v-czj9d18iddkp)




Σε κλίμα συγκίνησης και θλίψης στην κηδεία του γνωστού ηθοποιού Ηλία Λογοθέτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 85 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία για την κηδεία του Ηλία Λογοθέτη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Μεταξύ των παρευρισκομένων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ήταν ο γιος του ηθοποιού, Αλέξανδρος Λογοθέτης με τον γιο του, η σύζυγος του Ηλία Λογοθέτη, Μαρία Ζαχαρή, ενώ το παρών έδωσε και πλήθος ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό κόσμο. Μεταξύ αυτών, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Γιάννης Μπέζος, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, η Εβελίνα Παπούλια, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Τόνι Δημητρίου, ο Σωτήρης Τσαφούλιας, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Παύλος Ορκόπουλος. ο Θανάσης Βισκαδουράκης, ο Θοδωρής Κατσαφάδος και πολύ άλλοι.




Η πορεία του Ηλία Λογοθέτη…

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα στις 15 Απριλίου 1939. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς του άρεσε περισσότερο η όπερα. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο “Βαβυλωνία”.

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».

Είχε συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Είχε λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

Η Ελλάδα πρωτοπόρος στην παγκόσμια πλοιοκτησία σε αξία στόλου, μαζί με την Ιαπωνία και την Κίνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: