Προλαύνει η ουκρανική αντεπίθεση: Πλαγιοκοπούνται οι Ρώσοι στο Μπαχμούτ * Χάνουν τον πόλεμο, λέει ο Ζελένσκι * Νεκροί 21.000 μισθοφόροι της Wagner [videos]

FILE PHOTO: Ουκρανός στρατιώτης από την 3η Ξεχωριστή Ταξιαρχία Εφόδου κάνει το σήμα της νίκης καθώς ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (APC) προχωρά σε δρόμο κοντά στην πρώτη γραμμή της πόλης Μπαχμούτ, περιοχή Ντόνετσκ, ανατολική Ουκρανία. EPA/ALEX BABENKO — BEST QUALITY AVAILABLE




Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν σταδιακά στα πλευρά του Μπαχμούτ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, δήλωσε σήμερα στην εθνική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Διοίκησης Σέρχιι Τσερβάτι, σύμφωνα με τον ουκρανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Kyiv Independent.

Οι ουκρανικές δυνάμεις «πιέζουν» τα ρωσικά στρατεύματα και απελευθερώνουν τα εδάφη, είπε, αν και δεν ανέφερε πόσο προχώρησε ο στρατός, λέγοντας ότι θα το αποκαλύψει μετά την ανάλυση στο έδαφος.

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτίθενται σε ρωσικές θέσεις στα νότια και βόρεια πλευρά, με επιτυχία κοντά στο Klishchiivka και το Kurdiumivka νότια του Bakhmut, αναφέρθηκε.

  • Οι επιθετικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας κοντά στο Μπαχμούτ ενδέχεται να αναγκάσουν τη Ρωσία να λάβει μια δύσκολη απόφαση για το αν θα αποσύρει αμυντικές δυνάμεις από άλλες περιοχές της Ουκρανίας, ανέφερε το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου στην τελευταία του ανάλυση.

Η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει ενισχύσεις στην περιοχή Μπαχμούτ, όπου οι Ουκρανοί ανέφεραν ότι σημειώνουν πρόοδο στην ανάκτηση των κατεχομένων εδαφών, σύμφωνα με την έκθεση.

21.000 μισθοφόροι της Wagner σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Τουλάχιστον 21.000 μισθοφόροι της Wagner σκοτώθηκαν στις μάχες στην Ουκρανία , σύμφωνα με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός ηγέτης είπε ότι η ιδιωτική στρατιωτική οργάνωση είχε υποστεί «τεράστιες απώλειες», ιδιαίτερα στην ανατολική Ουκρανία όπου πολεμούσε η «πιο ισχυρή ομάδα» της.

«Τα στρατεύματά μας σκότωσαν 21.000 Βαγκνερίτες μόνο στην ανατολική Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους στο Κίεβο το Σάββατο, προσθέτοντας ότι άλλοι 80.000 μαχητές της Wagner έχουν τραυματιστεί.

«Αυτές ήταν τεράστιες απώλειες για τη Wagner », είπε ο Ζελένσκι, ο οποίος χαρακτήρισε τους μισθοφόρους της  κυρίως ως κατάδικους που «δεν είχαν τίποτα να χάσουν».

Στην ομιλία του το Σάββατο, ο Ζελένσκι είπε ότι η εξέγερση του Πριγκόζιν «επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη ρωσική ισχύ στο πεδίο της μάχης» κάτι που θα μπορούσε να είναι επωφελής για την αντεπίθεση της Ουκρανίας.

  • «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την κατάσταση για να απωθήσουμε τον εχθρό από τη γη μας», είπε ο Ζελένσκι.

«Χάνουν τον πόλεμο. Δεν έχουν άλλες νίκες στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και έτσι αρχίζουν να αναζητούν κάποιον να κατηγορήσουν», είπε.

Όταν ρωτήθηκε  εάν κινδυνεύει και φοβάται για τη ζωή του, ο Ζελένσκι απάντησε: «Είναι πιο επικίνδυνο για τον Πούτιν παρά για μένα, ειλικρινά. Γιατί μόνο στη Ρωσία θέλουν να με σκοτώσουν, ενώ όλος ο κόσμος θέλει να σκοτώσει [τον Πούτιν]».

 

 

Με πληροφορίες από The Guardian/CNN

«Σταματήστε τις ταραχές»- Σπαρακτική έκκληση από την γιαγιά του Ναέλ που σκότωσε Γάλλος αστυνομικός: «Τον χρησιμοποιούν ως δικαιολογία»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: