Προφητείες Σπίλμπεργκ για το σινεμά: Τα φιλμ με τους υπερήρωες δεν θα έχουν μακροζωία όπως τα γουέστερν, κάποιες ιδέες νεότερων είναι πολύ περιθωριακές

FILE PHOTO US director Steven Spielberg EPA/ALLISON DINNER




Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ προέβλεψε «κατάρρευση» της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλιγουντ πριν από 10 χρόνια και προειδοποίησε για διακυμάνσεις στην τιμή των εισιτηρίων στους κινηματογράφους ως αποτέλεσμα της αποτυχίας ταινιών-υπερπαραγωγή.

Μιλώντας στα εγκαίνια Κέντρου Μέσων στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας μαζί με τον Τζορτζ Λούκας τον Ιούνιο του 2013, ο σκηνοθέτης προέβλεψε έναν κόσμο, στον οποίο η αποτυχία έξι ταινιών προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραματικές αποκλίσεις στις τιμές των εισιτηρίων.

Ο Σπίλμπεργκ είπε στους φοιτητές του USC ότι αυξήσεις στις τιμές θα μπορούσε να σημαίνει πως «θα πρέπει να πληρώσετε 25 δολάρια για την επόμενη ταινία Iron Man, αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί να πληρώσετε μόνο 7 δολάρια για να δείτε την ταινία Lincoln».

Ο σκηνοθέτης παρατήρησε ότι ορισμένες ιδέες από νεότερους δημιουργούς ταινιών είναι «πολύ περιθωριακές για τον κινηματογράφο».

Ωστόσο, το 2015 ο Σπίλμπεργκ αρνήθηκε ότι έκανε λόγο για «κατάρρευση» στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ. «Για να διευκρινίσω, δεν είχα προβλέψει ποτέ την κατάρρευση της κινηματογραφικής βιομηχανίας», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Απλώς προέβλεψα ότι με μια σειρά από υπερπαραγωγές σε ένα καλοκαίρι -αυτές τις μεγάλες ταινίες με υπερήρωες- θα ερχόταν μια στιγμή που δύο ή τρεις ή τέσσερις από αυτές δεν θα είχαν επιτυχία. Αυτό είναι πραγματικά το μόνο που είπα. Δεν είπα ότι η κινηματογραφική βιομηχανία θα τελείωνε ποτέ εξαιτίας τους» σημείωσε και προσέθεσε: «Απλώς είπα ότι αυτό το συγκεκριμένο είδος με υπερήρωες δεν έχει τις βάσεις ή τη μακροζωία του γουέστερν, που υπήρχε από την αρχή του κινηματογράφου και άρχισε να συρρικνώνεται μόλις στη δεκαετία του ’60».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κ.Γ.
Ελλάδα Αθήνα 

Σε ρυθμούς του Αργεντίνικου tango το Μουσείο της Ακρόπολης υποδέχεται την Πανσέληνο του Αυγούστου- Μουσικές και χοροί ως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: