Πενήντα πυρκαγιές καίνε ταυτόχρονα τη Σικελία: Εκκενώσεις σπιτιών ακόμη και στα περίχωρα του Παλέρμο

File Photo epa10079552 Smoke rise from a fire of vast proportions affecting the areas of Massarosa and Bozzano, Italy, EPA/RICCARDO DALLE LUCHE




Τις τελευταίες ώρες οι εστίες πυρκαγιάς στη Σικελία έχουν ξεπεράσει τις πενήντα. Στην παραθαλάσσια περιοχή Μοντέλο, λίγο έξω από το Παλέρμο, δεκάδες άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όταν οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά.

Παράλληλα, η πυροσβεστική προχώρησε στην εκκένωση σπιτιών, στη δυτική περιοχή του νησιού, στο Μονρεάλε και στο Σαν Τζουζέπε Γιάτο.

Στο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας επιχειρούν δυο καναντέρ, τρία ελικόπτερα και ισχυρές δυνάμεις της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Εξαιτίας πυρκαγιάς παρέμεινε κλειστός επί ώρες αυτοκινητόδρομος που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη των Συρακουσών.

Την ίδια ώρα, στην Καλαβρία κατέστη αναγκαία το τελευταίο 24ωρο η αποστολή δυο καναντέρ για την κατάσβεση συνολικά 40 πυρκαγιών, κυρίως σε δασικές εκτάσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη, Ιταλία

Oι αυτονομιστές, με πρώτους τους Καταλανούς, κρατούν το κλειδί για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία-Ο αυτοεξόριστος Κάρλες Πουζντεμόν στο προσκήνιο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: