Kλειστή λόγω καύσωνα από τις 12:00 έως τις 17:00 η Ακρόπολη: Ανοιχτά για το κοινό η Αρχαία Αγορά και ο Κεραμεικός [βίντεο]

Toυρίστες στην Ακρόπολη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Την αναστολή λειτουργίας της Ακρόπολης από τις 12.00 έως τις 17.00 λόγω του καύσωνα ανακοίνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.

Παράλληλα σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων.

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με συνέντευξή της στην ΕΡΤ.  Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει:

«Τη στιγμή που, τουλάχιστον για την Αθήνα, θα μας δώσουν θερμοκρασία 40 βαθμούς και το Σάββατο ανεβαίνει στους 41,
τότε ναι, στον βράχο της Ακρόπολης η πραγματική θερμοκρασία, αυτή την οποία αισθάνεται ο άνθρωπος και εισπράττει ο οργανισμός, είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Επομένως εκεί, και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και για την προστασία των επισκεπτών, τουλάχιστον τις ώρες της θερμοκρασιακής αιχμής 12:00 – 17:00, θα πρέπει να γίνει μια αναστολή του αρχαιολογικού χώρου».

Ενώ πρόσθεσε: «Έχουμε βγάλει μια ανακοίνωση ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε τέτοιου είδους κινήσεις. Θα κλείσει και στο Άργος και θα κλείσει και στη Λάρισα, γιατί και εκεί αναμένονται πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Ο στόχος είναι κυρίως για τους χώρους που υπάρχει η επισκεψιμότητα και γι’ αυτό ενδεικτικά η Ακρόπολη μπορεί να λειτουργήσει από το πρωί στις 8:00 που ανοίγει ο αρχαιολογικός χώρος μέχρι τις 12:00, και στη συνέχεια από τις 17:00 μέχρι τις 20:00.

Η ίδια έκανε ακόμη γνωστό ότι την Πέμπτη 13 Ιουλίου έως τις 10:00 το πρωί, είχαν περάσει περίπου 7.000 επισκέπτες στην Ακρόπολη.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Στο «κόκκινο» οι θερμοκρασίες, σήμερα και αύριο η κορύφωση του καύσωνα: Ποια μέτρα ισχύουν, τι δεν θα λειτουργήσει

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: