Πρωτοφανές: Τουρίστες με περικεφαλαίες, χλαμύδες και ασπίδες μεταμφιέστηκαν σε Αρχαίους Έλληνες ποζάροντας στην Ακρόπολη… ανενόχλητοι* ΕΔΕ από την Εφορία Αρχαιοτήτων [photos]

File Photo: Τουρίστες φωτογραφίζονται μπροστά από τον Παρθενώνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Ντυμένοι με χλαμύδες, περικεφαλαίες, και κρατώντας ασπίδες,  τουρίστες αργά το απόγευμα του Σαββάτου αποφάσισαν να κάνουν “ό,τι τους καπνίσει”, στην Ακρόπολη, επιδεικνύοντας προκλητικότητα και ασέβεια προς τον χώρο, ενώ ορισμένοι είχαν βάψει λευκά τα πρόσωπα και το δέρμα τους – θέλοντας προφανώς να ποζάρουν ως αρχαία ελληνικά αγάλματα!

Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, πολύ περισσότερο που ορισμένοι από τους μεταμφιεσμένους τουρίστες στάθηκαν στα Προπύλαια, υποδεχόμενοι δήθεν τους λοιπούς τουρίστες…

Επισημαίνεται ότι βάσει του νόμου,  στους ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία απαγορεύεται η είσοδος επισκεπτών, ακόμη και μικρών παιδιών, η ενδυμασία των οποίων παραπέμπει σε μεταμφίεση. 

 

  • Σήμερα, η Έφορος Αρχαιοτήτων Αθηνών έδωσε διευκρινίσεις και ανακοίνωσε ότι για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

«Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση, ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού», ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Έφορος της Πόλεως των Αθηνών, Έλενα Κουντούρη.

Συγκεκριμένα, η Έφορος της Πόλεως των Αθηνών ανέφερε τα εξής:

«1. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τμήμα της VIP ξενάγησης, δεδομένου ότι η έναρξη της εν λόγω δράσης προγραμματίζεται από τον ΟΔΑΠ, μετά τις 10 Μαΐου τ.έ

2. Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση, ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο.

3. Καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν -με εισιτήριο- πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίας, αν και προσφάτως έχει ουσιαστικά ενισχυθεί, με ΙΔΟΧ προσωπικό.

4. Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες».

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: