Οδύνη για τον θάνατο του 20χρονου Κύπριου Εύελπι: “Καλό ταξίδι στο φως παλικάρι μου”, το μήνυμα του υπουργού Άμυνας της Κύπρου

Αυτή η φωτογραφία συνόδευε το κείμενο του υπουργού Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα, για τον θάνατο του Εύελπι. Φωτογραφία via Facebook, Michalis Giorgallas




Απέραντη θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του 20χρονου δευτεροετή Εύελπι κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην περιοχή Ρεντίνα, στην Ελλάδα.

Οο 20χρονος έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια πορείας και σωριάστηκε στο έδαφος. Αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια πορείας. Ο άτυχος 20χρονος είχε υποβληθεί και περάσει από κάθε προβλεπόμενη υγειονομική εξέταση.

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με το θάνατο του 20χρονου Ελληνοκύπριου Εύελπι σε άσκηση του της Σχολής Ευελπίδων στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος γράφει στην ανάρτησή του:

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του δευτεροετή Εύελπι, που κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Ρεντίνα έχασε τις αισθήσεις του και δυστυχώς κατέληξε.

Συγκινητικό είναι το μήνυμα του Υπουργού Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα, ο οποίος επικοινώνησε με την οικογένεια και τον πατέρα του νεαρού:

Απέραντη οδύνη και θλίψη πλημμυρίζει από το πρωί όλους εμάς στην Εθνική Φρουρά. Χάσαμε ένα δικός μας παιδί. Χάσαμε ένα πολύ υποσχόμενο Εύελπι, που σίγουρα θα γινόταν ένας άξιος και καταξιωμένος αξιωματικός.

Ως Υπουργός Άμυνας μαζί με τον Αρχηγό της ΕΦ επικοινωνήσαμε από το πρώτο λεπτό με την οικογένεια και τον πατέρα του Εύελπι μας. Θα είμαστε κοντά τους και θα συνδράμουμε ότι είναι αναγκαίο.

Θα είμαστε αρωγοί των οικείων του σε ότι χρειαστούν.

Καλό ταξίδι στο φως παλικάρι μου. Από σήμερα πέραν από τους δικούς σου και όλοι εμείς η μεγάλη σου οικογένεια στην Εθνική Φρουρά θα σε θυμόμαστε και θα σε μνημονεύουμε στις προσευχές μας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο.

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε ότι, κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023 και στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στην Ρεντίνα, o Ελληνοκύπριος Εύελπις ΙΙας, Χ.Γ., ετών 20, έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της Μονάδας και διεκομίσθη άμεσα συνοδεία ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια του Εύελπι και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο 20χρονος Εύελπις σωριάστηκε στο έδαφος σε πορεία 7 χιλιομέτρων: Νεκρός ο Ελληνοκύπριος, μέλος αγωνιστικής ομάδας, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου στη Ρεντίνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: