Ο 20χρονος Εύελπις σωριάστηκε στο έδαφος σε πορεία 7 χιλιομέτρων: Νεκρός ο Ελληνοκύπριος, μέλος αγωνιστικής ομάδας, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου στη Ρεντίνα




Ανείπωτη τραγωδία με έναν 20χρονο Ελληνοκύπριο εύελπι να βρίσκει τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην περιοχή Ρεντίνα, στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο 20χρονος έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια πορείας και σωριάστηκε στο έδαφος.

Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της Μονάδας και διεκομίσθη άμεσα συνοδεία ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια πορείας 7 χιλιομέτρων, με τις ίδιες πηγές να λένε ότι ο άτυχος 20χρονος είχε υποβληθεί και περάσει από κάθε προβλεπόμενη υγειονομική εξέταση.

Την απώλεια του 20χρονου ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το γραφείο ενημέρωσης του ΓΕΣ κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023 και στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στην Ρεντίνα, o Ελληνοκύπριος Εύελπις ΙΙας, Χ.Γ., ετών 20, έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

  • Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023 και στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στην Ρεντίνα, o Ελληνοκύπριος Εύελπις ΙΙας, Χ.Γ., ετών 20, έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της Μονάδας και διεκομίσθη άμεσα συνοδεία ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια του Εύελπι και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

  • Η ανακοίνωση του Υπ. Άμυνας για τον νεκρό Ελληνοκύπριο Εύελπι

Κατά τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στη Ρεντίνα, δευτεροετής Εύελπις από τη Λευκωσία έχασε τις αισθήσεις του, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επικοινώνησαν με την οικογένεια και εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Πολιτείας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι αρωγός των οικείων του όπου απαιτηθεί.

  • Βαθιά θλίψη εκφράζει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε σχέση με το θάνατο του 20χρονου Ελληνοκύπριου Εύελπι σε άσκηση του της Σχολής Ευελπίδων στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος γράφει στην ανάρτησή του:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του δευτεροετή Εύελπι, που κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Ρεντίνα έχασε τις αισθήσεις του και δυστυχώς κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Νεκρός Ελληνοκύπριος Εύελπις: Σωριάστηκε στο έδαφος σε πορεία 7 χιλιομέτρων ο 20χρονος – Ήταν μέλος αγωνιστικής ομάδας

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

“Συζητούμε ονόματα” απεσταλμένου για το Κυπριακό, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου: Ευελπιστώ σε σχετική ανακοίνωση στο σύντομο μέλλον…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: