Ο ψεύτης Ερσίν Τατάρ ισχυρίζεται χωρίς στοιχεία ότι απειλούνται οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο: Λόγω φόβου ότι δήθεν “κάτι μαγειρεύεται” μεταξύ Γάλλων και Ελληνοκυπρίων!!!

Ο απαράδεκτος κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με παιδιά στα κατεχόμενα. Φωτογραφία Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Σε μια επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ (Ersin Tatar), ηγέτης της παράνομης «τδβκ», όπως χαρακτηρίζεται το ψευδοκράτος, προειδοποίησε χωρίς αιδώ ότι «κάτι μαγειρεύεται» μεταξύ των Γάλλων και των Ελληνοκυπρίων στα νότια του νησιού, που θα μπορούσε να αποτελέσει δήθεν κίνδυνο για τις βρετανικές βάσεις, σημειώνει η εφημερίδα Express.

Πρόκειται βεβαίως για καραμπινάτο ψέμα του τσιρακιού του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην κατεχομενη Κύπρο.

Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να έχει εκλεγεί πρόσφατα Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπήρξαν ισχυρισμοί ότι αυτός και ο Εμανουέλ Μακρόν (Macron) δημιουργούν μια στενή σχέση, με τον πρόεδρο της Γαλλίας να εξετάζει τη δημιουργία βάσης στο νησί.

Πηγή του παράνομου καθεστώτος ισχυρίζεται ότι ίσως αυτό «θα μπορούσε να είναι μέρος μιας στρατηγικής εκδίκησης για το Brexit» από την πλευρά των Γάλλων.

Ο Ερσίν Τατάρ, το ψευδοκράτος του οποίου αναγνωρίζεται επίσημα μόνο από την Τουρκία, εξέφρασε ανησυχίες για τις εξελίξεις και είπε ότι είναι αντίθετες με προηγούμενες συμφωνίες στο νησί.

Οι Τουρκοκύπριοι, γράφει η εφημερίδα, έχουν προειδοποιήσει ότι μια γαλλική στρατιωτική βάση στο νησί της Κύπρου θα μπορούσε να αποτελέσει πρόσχημα για μια προσπάθεια απομάκρυνσης των βρετανικών βάσεων που είναι εκεί από το 1960.

Εν τω μεταξύ, το Foreign Office χρειάστηκε να διαψεύσει αναφορές ότι ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο είπε ότι η συμφωνία του 1960 που καθόρισε τις βάσεις δεν αναγνωρίζεται πλέον από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Express, ο Τατάρ προειδοποίησε τη βρετανική κυβέρνηση: «Δεν μπορείτε να επιλέγετε ό,τι θέλετε».

Εννοούσε ότι προσπαθώντας να μην αναγνωρίσει πλέον τα τουρκικά δικαιώματα σύμφωνα με το σύνταγμα του 1960, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αγνοούσε επίσης τα δικά του δικαιώματα στις δύο βάσεις στην πρώην αποικία που αποτελεί πλέον μέρος της Κοινοπολιτείας.

Είπεο ανόητος κατοχικός ηγέτης:  «Ξέρουμε ότι κάτι μαγειρεύεται [μεταξύ Γάλλων και Ελληνοκυπρίων]».

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να απαιτεί από όλες τις εγγυήτριες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας, να αποδεχτούν μια γαλλική βάση. Και συνέχισε: «Οι Βρετανοί θα πρέπει να νιώθουν άβολα με αυτό, αφού οι Βρετανοί, λόγω της συμφωνίας του 1960, έχουν δύο νομικές βάσεις.

Το άρθρο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η πρώτη επίσκεψη του πρόσφατα επανεκλεγμένου Προέδρου της Τουρκίας μετά τη νίκη του ήταν στο ψευδοκράτος των κατεχομένων σε ένδειξη ότι σκοπεύει να καταστήσει το Κυπριακό προτεραιότητα. Αλλά ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι ήταν απογοητευμένος με τη στάση των Βρετανών.

Είπε: «Τα πράγματα χειροτερεύουν, θα μπορούσα να πω. Η βρετανική κυβέρνηση είναι εντελώς αδιάφορη απέναντι στους Τουρκοκύπριους. Δεν ξέρω τι συμβαίνει».

Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο είναι κρίσιμες γιατί βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη Συρία και τη Μέση Ανατολή, σημειώνει το άρθρο και καταλήγει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εξακολουθεί να θέλει μια ομοσπονδιακή λύση, ωστόσο, το ψευδοκράτος και η Τουρκία υποστηρίζουν μια λύση δύο κρατών.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Express

Ότι δεν κατόρθωσε η Τουρκία στρατιωτικά, επιχειρήθηκε πολιτικά με το σχέδιο Ανάν: Η ΕΔΕΚ τίμησε τον ήρωα της αντίστασης και της Δημοκρατίας, Σωτήρη Αδάμου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: