Νότος Vs Βορρά για το κλίμα: Επίθεση του συντρόφου Μελόνι κατά Γερμανού υπουργού υγείας: Στην Ιταλία κάνει ζέστη; Τότε κάτσε σπίτι σου στο Μέλανα Δρυμό

FILE PHOTO Giorgia Meloni’s companion Andrea Giambruno EPA/ANGELO CARCONI




Μια εξ αποστάσεως διαμάχη ξέσπασε μεταξύ του Γερμανού υπουργού Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, και του Ιταλού δημοσιογράφου και συντρόφου της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Αντρέα Τζιαμπρούνο.

Σε tweet του στις 13 Ιουλίου, ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος βρισκόταν σε επίσκεψη στην Μπολόνια, είχε γράψει χαρακτηριστικά για την Ιταλική ζέστη πως “αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, αυτοί οι προορισμοί διακοπών δεν θα έχουν μακροπρόθεσμο μέλλον. Η κλιματική αλλαγή καταστρέφει τη Νότια Ευρώπη. Μια εποχή φτάνει στο τέλος της”.

Σε δεύτερη επίσκεψή του, αυτή τη φορά στη Ρώμη, ο Λάουτερμπαχ ανάρτησε μια selfie από τη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης, πάλι με αναφορά στη ζέστη, αν και με χαμηλότερους τόνους, τονίζοντας πως “36 βαθμοί, λίγος αέρας. Είναι μια χαρά”.

Τα tweet του δεν πέρασαν απαρατήρητα, και έφεραν την σφοδρή απάντηση του Τζιαμπρούνο δια μέσω της εκπομπής του στο ιδιωτικό δίκτυο Mediaset: “Είναι 20-30 χρόνια που, κατά κάποιο τρόπο, οι Γερμανοί μας λένε το πως πρέπει να ζήσουμε. Εάν δεν σου αρέσει, μείνε στο σπίτι σου. Μείνετε στον  Μέλανα Δρυμό, είστε μια χαρά, έτσι δεν είναι;” με την παρέμβαση μιας άλλης δημοσιογράφου η οποία προσθέτει πως “θέλουν να μας το υποδείξουν αλλά όμως, είναι πάντα εδώ”.

Η απάντηση δεν είναι η πρώτη αιχμηρή τοποθέτηση του Ιταλού ‘first gentleman’ επί του θέματος ‘ζέστη στην Ιταλία’. Συγκεκριμένα, πριν από μόλις λίγες μέρες, σχολιάζοντας το κύμα καύσωνα στο στούντιο της εκπομπής του, ο ίδιος υποστήριξε ότι ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι “δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα”, γεγονός που του έφεραν επικρίσεις από διάφορους, μάλιστα με την κατηγορία της άρνησης της κλιματικής κρίσης. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως η σύντροφός του, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε χθεσινό βίντεο μήνυμα δεν μίλησε για κλιματικές αλλαγές, αλλά αναφέρθηκε σε ‘μετεωρολογικές καταστροφές’.

Mε πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Tην αγορά δώδεκα νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών σχεδιάζει η ΕΕ: Ενισχύει το στόλο της για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: