Μάρτυρας υπεράσπισης ο Ελτον Τζον του ηθοποιού Κέβιν Σπέισι που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση: Του προσφέρει άλλοθι [video]

FILE PHOTO British singer Elton John performs during a concert at the Palau Sant Jordi arena in Barcelona, Spain, 22 May 2023. EPA/ENRIC FONTCUBERTA




Ο Έλτον Τζον κατέθεσε μέσω τηλεδιάσκεψης, ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του Αμερικανού ηθοποιού Κέβιν Σπέισι, ο οποίος δικάστηκε στο Λονδίνο από τα τέλη Ιουνίου για σεξουαλική επίθεση.

Ο Κέβιν Σπέισι, 63 ετών, δήλωσε αθώος σε 12 κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση τεσσάρων ανδρών μεταξύ 2001 και 2013, συμπεριλαμβανομένου του 2004 όταν ήταν διευθυντής του θεάτρου Old Vic του Λονδίνου. Ένας άνδρας κατηγορεί τον Κέβιν Σπέισι ότι του επιτέθηκε σεξουαλικά ενώ οδηγούσε τον ηθοποιό σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο σπίτι του Elton John “στις αρχές της δεκαετίας του 2000”.

«Με άρπαξε τόσο δυνατά (τα ιδιωτικά μέρη) που κόντεψα να βγω από το δρόμο», εξήγησε ο καταγγέλλων κατά την ανάκρισή του. «Ήταν μια γλυκιά χειρονομία (…) και ήταν στο ρομαντικό μου πνεύμα», απάντησε την Πέμπτη ο Κέβιν Σπέισι, αρνούμενος οποιαδήποτε «βίαιη», «επιθετική» ή «επώδυνη» συμπεριφορά.

Καταθέτοντας από το Μονακό, ο Elton John επιβεβαίωσε ότι θυμάται την παρουσία του Kevin Spacey στις αρχές της δεκαετίας του 2000 σε αυτό τον ετήσιο χορό στο Windsor, στο δυτικό Λονδίνο. «Έφτασε με λευκή γραβάτα», με βραδινή ενδυμασία”, είπε η τραγουδιστής.

«Ήρθε με ιδιωτικό τζετ και ήρθε κατευθείαν στο χορό », πρόσθεσε ο Έλτον Τζον, προσθέτοντας ότι ο ηθοποιός είχε κοιμηθεί στο σπίτι του εκείνο το βράδυ. «Δεν θυμάμαι να έρχεται μετά από αυτό», συνέχισε ο τραγουδιστής.

Ο σύζυγος του Έλτον Τζον, Ντέιβιντ Φέρνις, κατέθεσε επίσης την παρουσία του Κέβιν Σπέισι σε αυτή την κοινωνική εκδήλωση: «Ήταν ένας ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ, υπήρχε πολύς ενθουσιασμός για την ιδέα ότι ήταν στο χορό». Ντυμένος με γκρι κοστούμι και πουά γραβάτα, ο Κέβιν Σπέισι άκουσε τη μαρτυρία των δύο ανδρών από το Crown Court του Λονδίνου. Ο ηθοποιός συγκινήθηκε όταν ο δικηγόρος του Πάτρικ Γκιμπς διάβασε δέκα δηλώσεις μαρτύρων, φίλων και μελών της οικογένειας.

Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ταινία Dead Poets Society και στη σειρά Dr House, περιέγραψε τον Κέβιν Σπέισι ως ένα «θετικό, ενθαρρυντικό και με σεβασμό» άτομο. Ο Chris Lemmon, ο γιος του ηθοποιού Jack Lemmon (Some Like It Hot), είπε ότι ο Kevin Spacey ήταν «σαν άλλος γιος» του μπαμπά του. Την περασμένη εβδομάδα, απέρριψε τις κατηγορίες κατηγορηματικά, επικαλούμενος «συναινετικές» σχέσεις και καταγγέλλοντας την «αδύναμη» εισαγγελική υπόθεση. Ωστόσο, ο ηθοποιός, δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ για τους ρόλους του στις ταινίες American Beauty και Usual Suspects, είχε χαρακτηριστεί στην αρχή της δίκης ως «σεξουαλικός παρενοχλητής» από την εισαγγελία. Αυτές οι κατηγορίες εμφανίστηκαν το 2017 στην αρχή του κινήματος #MeToo, όταν ο Κέβιν Σπέισι βρισκόταν στο απόγειο της φήμης του, ο κύριος ερμηνευτής της επιτυχημένης σειράς του Netflix House of Cards. Στην πορεία, απολύθηκε από τη σειρά και άλλα έργα στα οποία επρόκειτο να συμμετάσχει. Συνεχίζεται την Τρίτη η δίκη του ηθοποιού, που μπήκε στην τέταρτη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Τα ελληνικά νησιά στην κορυφή του πίνακα με τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη: Πιο φθηνή και πιο αυθεντική η Πάρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: