Kαι επίσημα παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς ο Σάσα Βεζένκοφ: Aνακοινώθηκε η μεταγραφή του από τους «Βασιλιάδες» [βίντεο]

File photo Ο Σάσα Βεζέκνοφ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς είναι και επίσημα ο Σάσα Βεζένκοφ με τους «βασιλιάδες» να ανακοινώνουν την απόκτηση του MVP της Euroleague.

Οι όροι του συμβολαίου δεν έγιναν γνωστοί ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού υπέγραψε για 3 χρόνια και 6,5 εκ. δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση των Κινγκς αναφέρει τα εξής:

«Οι Σακραμέντο Κινγκς ανακοίνωσαν σήμερα ότι υπέγραψαν τον φόργουορντ Σάσα Βεζένκοφ. Όπως επιτάσσει η πολιτική της ομάδας, οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Ο Βεζένκοφ αναδείχθηκε MVP της EuroLeague 2022-23, καταγράφοντας κατά μέσο όρο 17,6 πόντους (55,3% εντός πεδιάς, 38,3% τρίποντα, 84% βολές), 6,9 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο ανά παιχνίδι σε 40 αγώνες (39 στο αρχικό σχήμα) για τον Ολυμπιακό.

Έλαβε επίσης το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ Alphonso Ford EuroLeague και επιλέχθηκε στην κορυφαία ομάδα της All-EuroLeague για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23, ο Βεζένκοφ αγωνίστηκε στην ελληνική Basket League για τον Ολυμπιακό, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 16,7 πόντους (58% εντός πεδιάς, 39,4% τρίποντα, 80,3% βολές), 5,7 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα.

Ο Βεζένκοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και βοήθησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τίτλου.

Έχοντας καταγωγή από τη Βουλγαρία, ο Βεζένκοφ ξεκίνησε την καριέρα του στην ελληνική Basket League με τον Άρη, περνώντας τέσσερις σεζόν στην ομάδα την περίοδο 2011-15.

Εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα για τα επόμενα τρία χρόνια (2015-18) προτού πάει στον Ολυμπιακό την περίοδο 2018-19.

Ο Βεζένκοφ επιλέχθηκε αρχικά στο Νο.57 του NBA Draft 2017 από τους Μπρούκλιν Νετς.

Το Σακραμέντο απέκτησε τα draft δικαιώματά του σε μία ανταλλαγή με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, κατά τη διάρκεια του NBA Draft 2022».

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σακραμέντο, ΗΠΑ

Καλή εμφάνιση αλλά ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Ράγιο Βαγιεκάνο στην πρόβα τζενεράλε πριν από τη μάχη απέναντι στο Ντνίπρο [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: