Αποκαλύψεις του Ντίνο Ράτζα: Δεν έπαιξα με τον Ομπράντοβιτς επειδή χτύπησα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο…

Dino Radja, NBA star from Croatia of the Boston Celtics, prepares “frutti di mare” in his “ALL STAR CAFFE” bar in Split 11 March. Due to an injury Radja took some time off from his team in the US using this to open the All Star Caffe in his hometown Split. AΠΕ ΜΠΕ /TOM DUBRAVEC




Σε αποκαλύψεις για τους λόγους που δεν συνυπήρξε ποτέ με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό προχώρησε ο Ντίνο Ράτζα.

Ο σπουδαίος Κροάτης (με θητεία και στο ΝBA) καλαθοσφαιριστής είδε ενταχθεί στον Παναθηναϊκό το 1997 αμέσως μετά τη λήξη της συνεργασίας του με τους Μπόστον Σέλτικς.

Μαζί με τον Μπάιρον Σκοτ, απανέφεραν τους «πράσινους» στους τίτλους στην Ελλάδα μετά την πενταετή κυριαρχία του Ολυμπιακού.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του, το 1999, ο Κροάτης «Hall of Famer» θυμήθηκε το πέρασμά του από την Ελλάδα.

«Ήθελα να παλέψω για τίτλους. Δεν μετανιώνω που πήγα στην Ελλάδα. Ερωτεύτηκα αυτή τη χώρα. Ο χρόνος που πέρασα στην Αθήνα ήταν ανεκτίμητος. Είναι αληθινοί Βαλκάνιοι! Μοιάζουν με εμάς τους Δαλματούς ως προς την τρέλα, τη νοοτροπία και την αγάπη τους για το μπάσκετ».

Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο Ράτζα αναγκάστηκε να φύγει από τον Παναθηναϊκό το 1999 πριν από την έλευση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο ίδιος εξήγησε τον λόγο: «Χτύπησα τον γιο του αφεντικού. Τον νυν πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Λυπάμαι…».

Έτσι έχασε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία της EuroLeague: «Το σκέφτομαι ακόμη. Ήξερα από τότε που ήμασταν συμπαίκτες και συγκάτοικοι ότι θα γινόταν σπουδαίος προπονητής. Ερχόταν στην προπόνηση και μας τακτοποιούσε. Δεν ξέρεις ποτέ πόσο ψηλά θα φτάσει κάποιος, αλλά για εκείνο ήμουν βέβαιος πως θα γίνει σπουδαίος. Είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών».

Με πληροφορίες από Gazzeta.gr

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει πρωταθλήτρια στα εισιτήρια της Premier League με Μ.Ο 73.532 φιλάθλους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: