Εξωφρενικοί ισχυρισμοί εναντίον του Ρόμπερτ Μενέντεζ με εντολή του Ταγίπ Ερντογάν: Όνειρο του γερουσιαστή είναι να φύγουν οι Τούρκοι στρατιώτες από την κατεχόμενη Κύπρο

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Photo via flickr, Senator Bob Menendez




Με τίτλο, στοχοποίησε την Άγκυρα μέσω της (παράνομης) “τδβκ”: Η προκλητική δήλωση του Αμερικανού γερουσιαστή» δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Hürriyet ρεπορτάζ, εναντίον του Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Είναι φανερό ότι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έλαβαν εντολή από την τουρκική Προεδρία για να επιτεθούν εναντίον του Αμερικανού γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο πονοκέφαλο της Τουρκία;.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζονται οι κάτωθι, εξωφρενικοί ισχυρισμοί:

 Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Bob Menendez, γνωστός για τις δηλώσεις του κατά της Τουρκίας, στοχοποίησε εκ νέου την Άγκυρα. Ο Menendez εξέφρασε τη δυσφορία του για την παρουσία της Τουρκίας στην (κατεχόμενη) “Βόρεια Κύπρο” και απαίτησε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Bob Menendez, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του ελληνικού και του ‘Ελληνουπριακού Λόμπι”, εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο της (δήθεν) ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ -[όπως χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή- στην Κύπρο.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πώληση F-16 στην Τουρκία, στοχοποίησε την Άγκυρα με σκανδαλώδη λόγια για την 49η επέτειο της επιχείρησης.

  • ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ «ΕΙΣΒΟΛΕΑ»

Περιγράφοντας ως εισβολή την δήθεν “επιχείρηση” που πραγματοποίησε η Άγκυρα το 1974 με βάση τα εγγυητικά δικαιώματα που απέκτησε βάσει των συμφωνιών της Ζυρίχης και του Λονδίνου του 1959, ο Menendez ξεπέρασε για άλλη μια φορά τα όριά του λέγοντας: «Ο Τ/Πρόεδρος Erdoğan θα πρέπει να αποσύρει αμέσως περισσότερους από 40.000 στρατιώτες από την Κύπρο και να επιτρέψει στην Κύπρο να επανενωθεί».

Ο Αμερικανός γερουσιαστής επέκρινε επίσης τα βήματα της Τουρκίας για το άνοιγμα των «κλειστών Βαρωσίων». Τα σχόλια του Menendez αναφέρθηκαν ευρέως στον ελληνικό Τύπο. 

ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ “ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΟ”, ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙς ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ο Menendez δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη αμυντικών σχέσεων με τη ‘Νότια Κύπρο’, όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ θα στηρίξουν τα βήματα προς την επανένωση του νησιού στη βάση μιας διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (State Department) των ΗΠΑ ήρε πέρυσι το 35ετές εμπάργκο όπλων στην ‘Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου’, όπως ονομάζεται ψευδέστατα η Κυπριακή Δημοκρατία, γεγονός που ερμηνεύτηκε από ειδικούς ως «οι ΗΠΑ ακολουθούν μια πολιτική που υποστηρίζει και παροτρύνει τη ‘Νότια Κύπρο’ (σ,.σ.: Κυπριακή Δημοκρατία) και την Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας».[…]

  • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΟΜΠΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ BLINKEN

 Το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ συνεχίζει τις προσπάθειές του να εμποδίσει την πώληση των F-16 και των κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, την οποία η Ουάσιγκτον προσέγγισε θετικά στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11-12 Ιουλίου.

Έξι μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου έστειλαν επιστολή στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), Άντονι Μπλίνκεν (Antony Blinken), απαιτώντας η ενδεχόμενη συμφωνία για την πώληση F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία να περιλαμβάνει ορισμένους όρους.

Με επικεφαλής τον Chris Pappas, συμπρόεδρο της Ομάδας Φιλίας του Κογκρέσου με την Ελλάδα, τα μέλη και από τα δύο πολιτικά κόμματα της Αμερικής, απαίτησαν η συμφωνία να περιλαμβάνει μηχανισμούς αναβολής ή ανάκλησης των όπλων εάν η Τουρκία προβεί σε ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ ή την αρχιτεκτονική ασφαλείας του ΝΑΤΟ.

 Με τίτλο «Η ‘Eλληνοκυπριακή Εκκλησία τιμά αντιτούρκο γερουσιαστή» δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Hürriyet (σε ανταπόκριση του Ömer Bilge) από την κατεχόμενη Λευκωσία, όπου, μεταξύ άλλων, υποστηρίζονται τα κάτωθι:

Η ‘Ελληνοκυπριακή’ Εκκλησία της Κύπρου αποφάσισε να τιμήσει τον Robert Menendez, πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, το νούμερο ένα όνομα του ‘Ελληνοκυπριακού, του αρμενικού και του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ, με το «Χρυσό Μετάλλιο του Αγίου Βαρνάβα», το ανώτερο παράσημο της εκκλησίας, επειδή απαίτησε να τεθεί όρος για την Ελλάδα για την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Πριν από δύο χρόνια, ο Menendez είχε λάβει επίσης την υψηλότερη τιμή του κράτους από τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

  • Η ΤΕΛΕΤΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Γεώργιος θα παραδώσει το μετάλλιο στον κ. Menendez κατά την ειδική επίσκεψή του στην Κύπρο, στις 24 Αυγούστου.

Ο Menendez, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του σε κάθε αντιτουρκικό νομοσχέδιο της αμερικανικής Γερουσίας, ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο για την άρση του όρου της επαναξιολόγησης κάθε χρόνο της απόφασης για την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων προς τους Ελληνοκύπριους, η οποία είχε επίσης εγκριθεί με την υπογραφή του. 

Ο Menendez είχε δηλώσει πρόσφατα για την πώληση των F-16, μετά την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, «ας δοθεί εγγύηση ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας και των γειτόνων της».

  • ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΡΜΕΝΙΚΟΥ ΛΟΜΠΙ

Πριν από δύο χρόνια, ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε λάβει το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Μακαρίου, το ανώτατο κρατικό παράσημο της ‘Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον τότε πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και είχε δηλώσει στην τελετή:

«Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να δω τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από το νησί».

Εκτός από την υποστήριξή του στις αρμενικές θέσεις, ο Menendez είναι επίσης πολύ δημοφιλής στην Αρμενία, καθώς η σύζυγός του Nadine Arslanyan είναι αρμενικής καταγωγής.

Ο “Σουλτάνος” Ερντογάν άλλαξε ρότα: Έδωσε άδεια στον Βαρθολομαίο για λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, κατάλαβε ότι του χαλά το νέο του αφήγημα στα ελληνοτουρκικά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: