Δεν το λες επιτυχία: Το Twitter έχασε σχεδόν το 50% των διαφημίσεων από τότε που ανέλαβε ο Ίλον Μασκ

FILE PHOTO: Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Iλον Μασκ EPA, ALEXANDER BECHER




Το Twitter έχει χάσει σχεδόν το ήμισυ των διαφημιστικών του εσόδων από τότε που αγοράστηκε από τον Έλον Μασκ έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Οκτώβριο, αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του.

Ο Μασκ είπε ότι η εταιρεία δεν είδε την αύξηση των πωλήσεων που ανέμενε για τον Ιούνιο, αλλά πρόσθεσε ότι ο Ιούλιος ήταν «λίγο πιο πολλά υποσχόμενος».

Ο Μασκ απέλυσε περίπου το ήμισυ των 7.500 υπαλλήλων του Twitter όταν ανέλαβε το 2022 σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος λειτουργίας της πλατφόρμας.

Η ανταγωνιστική εφαρμογή Threads έχει τώρα 150 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις.

Η ενσωματωμένη σύνδεσή του με το Instagram δίνει αυτόματα στην πλατφόρμα Meta-σχεδιασμένη πρόσβαση σε δύο δισεκατομμύρια πιθανούς χρήστες.

Εν τω μεταξύ, το Twitter παλεύει κάτω από ένα βαρύ φορτίο χρέους.

Οι ταμειακές ροές παραμένουν αρνητικές, είπε ο Μασκ το Σαββατοκύριακο, αν και ο δισεκατομμυριούχος δεν έθεσε ένα χρονικό πλαίσιο για τη μείωση κατά 50% στα έσοδα από διαφημίσεις.

Μετά την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων και την περικοπή των λογαριασμών για τις υπηρεσίες cloud, ο Μασκ είχε πει ότι το Twitter ήταν σε καλό δρόμο για να δημοσιεύσει έσοδα 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Η είδηση για τη μείωση των εσόδων από διαφημίσει στο Twitter είναι το πιο πρόσφατο σημάδι ότι τα επιθετικά μέτρα μείωσης του κόστους δεν ήταν αρκετά για να πυροδοτήσουν την επιστροφή των διαφημιζόμενων που διέφυγαν μετά από αλλαγές στους κανόνες ελέγχου του περιεχομένου.

Mε πληροφορίες από BBC

Εντοπίστηκε υπερμεγέθης ενεργή μαύρη τρύπα: Σχηματίστηκε 570 εκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: