«Απασφάλισε» ο Ζελένσκι κατά του ΝΑΤΟ: Πρωτοφανές και παράλογο που δεν δίδεται στην Ουκρανία χρονοδιάγραμμα ένταξης

FILE PHOTO: Ukrainian President Volodymyr Zelensky gestures during a joint press conference with German Chancellor Olaf Scholz (not in the picture) following their meeting at the Chancellery in Berlin, Germany, 14 May 2023. EPA, CLEMENS BILAN




Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε επίθεση σήμερα στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι είναι «παράλογο» να μην ορίζεται χρονοδιάγραμμα για την πρόσκληση της Ουκρανίας να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία.

«Είναι πρωτοφανές και παράλογο όταν δεν ορίζεται χρονοδιάγραμμα ούτε για την πρόσκληση ούτε για την ένταξη της Ουκρανίας», έγραψε σε μια έντονη δήλωσή του στο Twitter..

  • «Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία ετοιμότητα ούτε να προσκληθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ ούτε να γίνει μέλος της συμμαχίας».

Το ΝΑΤΟ συμφώνησε το 2008 ότι η Ουκρανία «θα γίνει» μέλος. Αλλά η συμμαχία δεν είπε πώς και πότε μπορεί να συμβεί αυτό.

«Τώρα, στο δρόμο προς το Βίλνιους, λάβαμε μηνύματα ότι συζητούνται ορισμένες διατυπώσεις χωρίς την Ουκρανία», προσθέτει ο Ζελένσκι και τονίζει ότι αυτή η διατύπωση αφορά «την πρόσκληση να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, όχι για την ένταξη της Ουκρανίας».

“Η αβεβαιότητα είναι αδυναμία. Και θα το συζητήσω ανοιχτά στη σύνοδο κορυφής”, έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι εκτίμησε ότι, χωρίς χρονοδιάγραμμα για την πρόσκληση της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, “είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας για να διαπραγματευτείτε την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στις συνομιλίες με τη Ρωσία”.

Και για τη Ρωσία, αυτό σημαίνει κίνητρο για να συνεχίσει την τρομοκρατία της».

Με πληροφορίες από BBC

Το ΝΑΤΟ θα χαράξει τον δρόμο για την ένταξη της Ουκρανίας, χωρίς «χρονοδιάγραμμα»: Την Τετάρτη συνάντηση Μπάιντεν με Ζελένσκι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: