Ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει στα ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου: Στο επίκεντρο τα προβλήματα της εθνικής μειονότητας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Στέφανος Κασελάκης συνομιλεί με πολίτες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέρο, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ/STR




Το Καλπάκι Ιωαννίνων και τα χωριά της εθνικής μειονότητας στη Νότια Αλβανία επισκέφτηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με εκπροσώπους της Ομόνοιας και της ΜΚΟ Εστία, και συζήτησε τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική εθνική μειονότητα και κυρίως της αυτό της ερημοποίησης αφού πολλοί νέοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή.

Ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη χορήγηση ομογενειακού επιδόματος, την ενίσχυση των υποδομών και την πολιτική προστασία, αλλά και για την παιδεία και την υγεία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κομματικοποιούνται τα εθνικά ζητήματα.

Ως αξιωματική αντιπολίτευση θα είμαστε θεσμικοί για να στηρίξουμε τον Ελληνισμό όπου κι αν βρίσκεται, ιδίως εκεί όπου έχει χύσει αίμα για τη λευτεριά της πατρίδας μας. Δεν θα σας ξεχάσουμε».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το μειονοτικό σχολείο στις Βουλιαράτες με τους περίπου 110 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης, όπως της έλλειψης καθηγητών και βιβλίων, αλλά και της μη αναγνώρισης των ελληνικών πανεπιστημιακών πτυχίων.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

«Αν διανοηθεί να σας πει κανείς τίποτα, θα τους ξεσκίσω»: Έντονη αντίδραση της Ν.Δ. για την δήλωση του Κασσελάκη σε υγειονομικούς στην Πρέβεζα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: