Ανάπτυξη της χρήσης ρομποτικής τεχνολογίας στην εκπαίδευση, προωθεί η Κύπρος: Τα παιδιά αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του νησιού

FILE PHOTO: Παιδιά επεξεργάζονται ένα ρομπότ κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εκθεσης Ρομπότ 2022 (WRC) στο Πεκίνο, 18 Αυγούστου 2022. EPA, WU HAO




Σε έναν κόσμο που ολοένα εξελίσσεται και μεταβάλλεται τεχνολογικά με γοργούς ρυθμούς, η γνώση και η χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας στην εκπαίδευση επιβάλλεται να εμπλουτιστεί και να αναπτυχθεί δήλωσε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, μιλώντας στον 6ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

Είπε ότι το Υφυπουργείο στηρίζει το διαγωνισμό και πιστεύει ακράδαντα πως τέτοιου είδους διοργανώσεις μπορούν να συμβάλουν θετικά στη διαμόρφωση κουλτούρας στη ρομποτική τεχνολογία και να ενισχύσουν τη συμμετοχή τόσο των παιδιών όσο και των ενηλικών στις προσπάθειες αυτές.

“Μέσω του διαγωνισμού αυτού προωθείται η αναβάθμιση των επιστημονικών πεδίων STEAM, κάνοντας μέρος αυτής της εξέλιξης τόσο τα νεαρά μας παιδιά όσο και τους εκπαιδευτικούς”, ανέφερε.

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες είπε ότι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για την Κύπρο, αφού αρκετοί θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό τον χειμώνα.

“Μέσα από τη συμμετοχή σας σε αυτή τη διοργάνωση γεμίζετε το μυαλό σας εμπειρίες και γνώσεις σημαντικές για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία, γιατί έχουμε ανάγκη από νέους επιστήμονες με ανεπτυγμένες ψηφιακές ικανότητες”, ανέφερε.

O DBRS Morningstar εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας το 2024, θα παραμείνει αμετάβλητος στο 2,1%

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: