“Οποιοσδήποτε κι αν εκλεγόταν, η στάση της Τουρκίας δεν θα άλλαζε”, υπογραμμίζει ο Αρχιεπίσκοπος: “Στόχος των Τούρκων η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου”

Ο Αρχιεπισκοπος Κύπρου Γεώργιος, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, στη Λευκωσία. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής




Απαντά στις ψευδαισθήσεις και καλεί σε ετοιμότητα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος. Σύμφωνα με το κανάλι Sigma, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα ο Κύπρου Γεώργιος ξεκαθάρισε ότι οποιοσδήποτε κι αν εκλεγόταν στην Τουρκία, οι στόχοι της κατοχικής δύναμης είναι διαχρονικοί.

«Οποιοσδήποτε κι αν εκλεγόταν, η στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό δεν επρόκειτο να αλλάξει. Στόχος της Τουρκίας είναι η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου, θα πρέπει και εμείς από πλευράς μας να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Δεν μπορούμε να χαρίσουμε τον τόπο μας στους ξένους».

Ο κατοχικός ηγέτης, αναμένει πως και πως την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα και αναφέρεται στο γεγονός ότι πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Τούρκου προέδρου μετά την επανεκλογή του.

«Η επίσκεψή του εδώ δείχνει τη σημασία και την αξία που αποδίδει η Τουρκία στην (παράνομη) “τδβκ” ενάντια στα “εμπάργκο”, την “απομόνωση” και τα εμπόδια που μας επιβάλλονται από τον κόσμο».

Να θυμίσουμε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, είπε ότι:

“Είναι καιρός η (παράνομη) “τδβκ” να αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο. Εκ μέρους του τουρκοκυπριακού “λαού”, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Μεταβαίνει στα ευρωπαϊκά σαλόνια ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης έχοντας στις βαλίτσες του το Κυπριακό στο οποίο ευελπιστεί ότι θα υπάρξουν εξελίξεις μετά και το τηλεφώνημα το οποίο δέχτηκε τις προηγούμενες μέρες.

Όπως δήλωσε δημιουργεί θετικές προοπτικές για την ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προσφωνήσει στο πλαίσιο της επίσκεψής του την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ θα έχει και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Πρόεδρό του, όπως επίσης και με τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος και της πολιτικής ομάδας Ανανέωση της Ευρώπης.

Τις συναντήσεις θα απασχολήσουν το Κυπριακό, το Μεταναστευτικό, και άλλα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Η Άγκυρα θέλει διά της Ελλάδος και της Κύπρου να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς για τον «Τουρκικό Αιώνα»: Ο Ερντογάν σε ρόλο «μεγάλου αδελφού», η Τουρκία περιφερειακή δύναμη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: