Θρίλερ και με τον στρατηγό “Αρμαγεδδώνα”- Ήξερε εκ των προτέρων την ανταρσία της Wagner ο Νο 2 των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων * Φήμες ότι ανακρίνεται [videos]

FILE PHOTO: Ο Στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν [Α] όταν ήταν επικεφαλής των δυνάμεων εισβολής στην Ουκρανία. EPA, GAVRIIL GRIGOROV, SPUTNIK, KREMLIN, POOL




Ο πρώην ανώτατος διοικητής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, είχε εκ των προτέρων γνώση των σχεδίων του αρχηγού της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν να ανατρέψει τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας το περασμένο Σαββατοκύριακο, γράφουν οι New York Times, επικαλούμενοι ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους .

  • Την ίδια ώρα οργιάζουν οι φήμες ότι ο Σουροβίκιν ο οποίος τελευταία φορά εθεάθη το περασμένο Σάββατο εν μέσω της ανταρσίας της Wagner, έκτοτε αγνοείται.

«Ο Πριγκόζιν δεν θα είχε ξεκινήσει την εξέγερσή του αν δεν πίστευε ότι άλλοι σε θέσεις εξουσίας θα έρχονταν να τον συνδράμουν», λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα.

Ο Σουροβίκιν, ο επονομαζόμενος και “στρατηγός Αρμαγεδδών” λόγω της αιμοσταγούς προϋπηρεσίας του κυρίως στην Συρία,  διοικούσε τις δυνάμεις της Ρωσίας στην Ουκρανία για τρεις μήνες από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023 έως ότου αντικαταστάθηκε από τον στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοφ.

  • Ο Πριγκόζιν είχε επαινέσει τον Σουροβίκιν στο παρελθόν ενώ επέκρινε σφόδρα τον Γερασίμοφ και τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου για τον χειρισμό της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους New York Times, Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούσαν τώρα να εξακριβώσουν εάν ο Σουροβίκιν «βοήθησε να σχεδιαστούν οι ενέργειες του Πριγκόζιν το περασμένο Σαββατοκύριακο».

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «πρέπει τώρα να αποφασίσει, λένε αξιωματούχοι, εάν πιστεύει ότι ο Σουροβίκιν βοήθησε τον Πριγκόζιν και πώς πρέπει να απαντήσει», σημειώνει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι οι Αμερικανοί σύμμαχοι της Ουκρανίας ενδιαφέρονται να υπονομεύσουν τη θέση του Σουροβίκιν, η απομάκρυνση του οποίου θα «ωφελούσε αναμφίβολα» τις προσπάθειες του Κιέβου να ανακτήσει τα κατεχόμενα εδάφη κατά την αντεπίθεσή του.

Ο ίδιος ο Σουροβίκιν εμφανίστηκε σε ένα βίντεο το Σάββατο που καταγγέλλει τη βραχύβια ανταρσία του Πριγκόζιν.

«Είμαστε από το ίδιο αίμα. Είμαστε πολεμιστές. Σας προτρέπω να σταματήσετε», είπε στο βίντεο ο Σουροβίκιν ακουμπώντας το δεξί του χέρι σε ένα υποπολυβόλο.

 

 

Ένας πρώην Αμερικανός αξιωματούχος που επικαλείται οι New York Times είπε ότι η «γλώσσα του σώματος του Σουροβίκιν υποδηλώνει ότι ένιωθε άβολα καταγγέλλοντας έναν πρώην σύμμαχό του».

Ο Σουροβίκιν, τον οποίο τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ως «Στρατηγό Αρμαγεδδώνα», επέβλεψε την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περικύκλωση στη μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα που είχαν υπό την κατοχή τους από ενάρξεως της εισβολής, τη νότια ουκρανική πόλη Χερσώνα.

  • Οι New York Times ανέφεραν ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είδαν ενδείξεις ότι και άλλοι Ρώσοι στρατηγοί μπορεί επίσης να υποστήριξαν την εξέγερση του Πριγκόζιν εναντίον των Σόιγκου και Γκερασίμοφ.

Ο Πούτιν φάνηκε να υποστηρίζει πλήρως τον Σόιγκου στον απόηχο της ανταρσίας του Πριγκόζιν. Ο Υπουργός Άμυνας έκανε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις αυτή την εβδομάδα μετά την απουσία του τις ώρες της αστραπιαίας πορείας της Wagner προς τη Μόσχα.

 

Αγνοούνται τα ίχνη του Αρμαγεδδώνα

Μια θεωρία είναι ότι ο στρατηγός Σεργκέι «Αρμαγεδδών» Σουροβίκιν ανακρίνεται για το σχέδιο εκδίωξης του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού από τον Γεβγκένι Πριγκόζιν εν μέσω μιας επιχείρησης εκκαθάρισης των εκ των ένδον «εχθρών» στο υπουργείο.

Το καλά δικτυωμένο φιλοπόλεμο κανάλι Telegram Rybar αποκάλυψε ότι ο Σουροβίκιν «δεν έχει εμφανιστεί από το Σάββατο». Το κανάλι που συνδέεται με το ρωσικό στρατό ανέφερε: «Το πού βρίσκεται ο ‘’στρατηγός Αρμαγεδδών’’ δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα.  Υπάρχει μια εκδοχή ότι είναι υπό ανάκριση».

Παράλληλα, το κανάλι ανέφερε ότι ενώ ο επιτελάρχης Γκερασίμοφ διατηρεί επίσημα τον τίτλο του, «δεν εμπλέκεται πλέον σε αποφάσεις για θέματα (που αφορούν τον πόλεμο)».

Ο Σουροβίκιν τέθηκε επικεφαλής της ρωσικής πολεμικής προσπάθειας στην Ουκρανία τον Οκτώβριο μόνο για να «ξηλωθεί» από τον Πούτιν τον Ιανουάριο – ωστόσο παρέμεινε ως αναπληρωτής του Γκερασίμοφ.

Πριν εξαφανιστεί, ο Σουροβίκιν είχε απευθύνει την έκκληση  στους «Βαγκνεριστές» το Σάββατο να εγκαταλείψουν την αντίθεσή τους στη στρατιωτική ηγεσία και να επιστρέψουν στις βάσεις τους «πριν να είναι πολύ αργά».

Αποκαλύφθηκε ότι είχε διαταχθεί να επιστρέψει στη Μόσχα από την πρώτη γραμμή.

Φαίνεται τώρα ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε υποψίες για τη γνώση του για το «πραξικόπημα» ως συμπαθών.

Το κανάλι Rybal σχολίασε: «Η ένοπλη ανταρσία της Wagner PMC έχει γίνει πρόσχημα για εκκαθαρίσεις μεγάλης κλίμακας στις τάξεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και ένα ‘’κρασ τεστ’’ της πίστης του υπουργείου. Τα κατώτερα κλιμάκια επίσης εκκαθαρίζονται από εκείνους που έδειξαν υποστήριξη στην εξέγερση της Wagner εναντίον των διοικητών του Πούτιν» υποστηρίζεται.

 

 

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail/ The New York Times/

Στη Μόσχα το αεροπλάνο του Πριγκόζιν: Άγνωσται οι βουλαί του Κρεμλίνου για τον στασιαστή * Έρχεται το τέλος του Πούτιν, λένε οι Ουκρανοί [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: