Σκοτώστε τον Πριγκόζιν! Το Κρεμλίνο έδωσε εντολή εξόντωσης του αρχηγού της Wagner, λένε οι Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες

FILE PHOTO: Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν μετά την συμφωνία για τερματισμό της ανταρσίας αποχωρεί από την ρωσική πόλη Ροστόφ ον Ντον. Screenshot via YouTube@DW/




Μετά από απόπειρα ένοπλης εξέγερσης στη Ρωσία, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) – διάδοχος της διαβόητης Κα-Γκε-Μπε –  έχει επιφορτιστεί με το καθήκον να εξοντώσει τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης «Wagner».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Κιρίλο Μπουντάνοβ, επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (HUR) του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Χάουαρντ Άλτμαν για το online περιοδικό “The War Zone”.

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών δημοσιοποίησε αυτές τις πληροφορίες σήμερα Παρασκευή, 30 Ιουνίου, μέσω Telegram.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας, οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες έχουν αναλάβει την αποστολή δολοφονίας του αρχηγού του Wagner  .

«Γνωρίζουμε ότι η FSB έχει αναλάβει να σκοτώσει τον Πριγκόζιν. Θα τα καταφέρουν; Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Σε κάθε περίπτωση, οποιεσδήποτε πιθανές απόπειρες δολοφονίας δεν θα γίνουν γρήγορα».

Ο Μπουντάνοβ είπε ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να αναπτύξουν κατάλληλες στρατηγικές και να φτάσουν σε ένα στάδιο όπου θα είναι προετοιμασμένες για μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας.

“Θα τους πάρει λίγο χρόνο για να έχουν τις κατάλληλες προσεγγίσεις και να φτάσουν στο στάδιο που θα είναι έτοιμοι να κάνουν μια τεράστια επιχείρηση. Αλλά για άλλη μια φορά, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι είναι ένα μεγάλο ανοιχτό ερώτημα. Θα είναι επιτυχείς; Θα τολμήσουν να εκτελέσουν αυτήν την εντολή;» πρόσθεσε ο επικεφαλής του HUR.

Ο Μπουντάνοβ επιβεβαίωσε ότι η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών γνώριζε την πρόθεση του να πραγματοποιήσει ανταρσία εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είχαν σημαντικό αντίκτυπο στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, καθώς αυτά τα γεγονότα ήταν μικρής διάρκειας. Ωστόσο, προκλήθηκε κάποια ζημιά στις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Μπουντάνοβ.

  • «Δεν αναμένουμε την εμφάνιση της Wagner στην Ουκρανία ως ανεξάρτητη οντότητα που να διεξάγει τις δικές της δραστηριότητες. Και θεωρώ ότι αυτός ο παράγοντας είναι πολύ σημαντικός για εμάς».

Σύμφωνα με τον Μπουντάνοβ, οι μισθοφόροι της Wagner έχουν αποδειχθεί πιο τρομερή μαχητική δύναμη σε σύγκριση με τον τακτικό στρατό της Ρωσίας.

Ο αρχηγός πληροφοριών της Ουκρανίας σημείωσε επίσης ότι, ως αποτέλεσμα της σύντομης εξέγερσης του Πριγκόζιν, καταστράφηκαν οκτώ ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του αερομεταφερόμενου αεροσκάφους Il-22M.

Μπλακ άουτ στο μηχανισμό προπαγάνδας του Πριγκόζιν

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών (Roskomnadzor) μπλόκαρε σήμερα τα μέσα ενημέρωσης που σχετίζονται με τον Πριγκόζιν, χωρίς να αναφέρονται οι λόγοι περιορισμού της πρόσβασης στα μέσα αυτά, γράφει η εφημερίδα Kommersant.

Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν θέσει εκτός νόμου την «Wagner» μετά την αποτυχημένη ανταρσία, αλλά βάσει της συμφωνίας με την οποία τερματίσθηκε η κρίση, οι μισθοφόροι της έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, να ακολουθήσουν τον ηγέτη τους που βρίσκεται εξόριστος στη Λευκορωσία ή να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Mε πληροφορίες από KyivPost/ CNN

Μέλος της μυστικής αδελφότητας της Wagner ο εξαφανισμένος στρατηγός Σουροβίκιν και άλλοι 30 ανώτατοι Ρώσοι στρατιωτικοί: Ντοκουμέντα από το CNN [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: