Μέλη της μυστικής αδελφότητας της Wagner ο εξαφανισμένος στρατηγός Σουροβίκιν και άλλοι 30 ανώτατοι Ρώσοι στρατιωτικοί: Ντοκουμέντα από το CNN [videos]

FILE PHOTO: Ο Στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν [Α] όταν ήταν επικεφαλής των δυνάμεων εισβολής στην Ουκρανία. EPA, GAVRIIL GRIGOROV, SPUTNIK, KREMLIN, POOL




Έγγραφα που κοινοποιήθηκαν αποκλειστικά στο CNN υποδηλώνουν ότι ο Ρώσος στρατηγός Sergey Surovikin ήταν μυστικό VIP μέλος της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.

Τα έγγραφα, που έλαβε το ρωσικό Ερευνητικό Κέντρο , έδειξαν ότι ο Σουροβίκιν είχε προσωπικό αριθμό μητρώου με τη Wagnaer. Ο Σουροβίκιν περιλαμβάνεται στον κατάλογο μαζί με τουλάχιστον 30 άλλους ανώτερους Rώσους στρατιωτικούς και αξιωματούχους πληροφοριών, οι οποίοι σύμφωνα με το Κέντρο είναι επίσης μέλη VIP Wagner.

Ο Σουροβίκιν δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από το περασμένο Σάββατο, όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου παρακαλούσε το αφεντικό της Wagner, Yevgeny Prigozhin, να σταματήσει την εξέγερσή του. Το πού βρίσκεται έκτοτε παραμένει άγνωστο.

Ο Σουροβίκιν είναι παρασημοφορημένος διοικητής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και πήρε το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδών» για τις αδίστακτες τακτικές του βομβαρδίζοντας πόλεις στη Συρία.

Η Wagner  δεν απάντησε στο αίτημα του CNN για σχόλιο. Δεν είναι σαφές τι συνεπάγεται η ιδιότητα μέλους VIP του Wagner, συμπεριλαμβανομένου του εάν υπάρχει οικονομικό όφελος.

Ο Σουροβίκιν ήταν γνωστό ότι είχε δεσμούς με την ομάδα μισθοφόρων, αλλά τα έγγραφα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την εγγύτητα των ανώτερων μελών του ρωσικού στρατού και της Wagner .

Κατά τη διάρκεια της βραχύβιας εξέγερσης του Πριγκόζιν, οι μαχητές της Wagner μπόρεσαν να καταλάβουν τη νότια ρωσική πόλη Ροστόφ-ον-Ντον, χωρίς ουσιαστικά να αντιμετωπίσουν καμία αντίσταση από τον ρωσικό στρατό.

Το σχέδιο του Πριγκόζιν 

Σε άρθρο της η Wall Street Journal ανέφερε ότι η συνωμοσία του Πριγκόζιν περιελάμβανε τη σύλληψη του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων  στρατηγού Βαλέρι Γκερασίμοφ όταν οι δυο τους θα επισκέπτονταν μια περιοχή κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) έμαθε για το σχέδιο δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη πραγματοποίησή του, αναγκάζοντας τον Πριγκόζιν να αλλάξει τα σχέδιά του την τελευταία στιγμή και να ξεκινήσει μια πορεία προς τη Μόσχα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Όταν ρωτήθηκαν για τo δημοσίευμα της WSJ, δύο ευρωπαϊκές πηγές ασφαλείας είπαν στο CNN ότι ενώ ήταν πιθανό ο Πριγκόζιν να είχε εκφράσει την επιθυμία να συλλάβει Ρώσους στρατιωτικούς ηγέτες, δεν υπήρχε εκτίμηση για το εάν τελικά είχε αξιόπιστο σχέδιο για να το πράξει.

Οπως μεταδίδει το TASS σήμερα Παρασκευή 30/6 θα δώσει εφ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβροφ κυρίως για διεθνή θέματα περιλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία

Με πληροφορίες από cnn.com
Ελλάδα Αθήνα 

Ο Πούτιν από το… εξωτικό Νταγκεστάν προσπαθεί να καταλάβει πόσους στρατηγούς του είχε εξαγοράσει ο Πριγκόζιν: Συνελήφθη ο Σεργκέι Σουροβίκιν – Ερευνώνται άλλοι 30

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: