Ο χρόνος πιέζει τον ΠΑΟΚ: Η προετοιμασία ξεκίνησε, οι αγώνες πλησιάζουν, οι μετεγγραφές δεν… έρχονται

File Photo: Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου δίνει οδηγίες στους παίκτες του. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Λιγότερο από ένας μήνας απομένει μέχρι να δώσει ο ΠΑΟΚ το πρώτο του ματς για το Β’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (27/7, Τούμπα).

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν και την ερχόμενη Δευτέρα (3/7) να αναχωρεί για την Ολλανδία, ωστόσο μέχρι σήμερα νέα πρόσωπα δεν έχουν φτάσει στην Τούμπα.

Εκτός κι αν λογίζεται ως τέτοιο ο Χισάμ Κανίς, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός που είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο ωστόσο είχε παραμείνει ως δανεικός στον Πανσερραϊκό. Κατά τα άλλα, αποχώρησαν οι Τόμας Κεντζιόρα (10 συμμετοχές, 1 γκολ), Γιάννης Κάργας (13 συμμετοχές, 2 ασίστ), Ομάρ Ελ Καντουρί (25 συμμετοχές), Γιάσμιν Κούρτιτς (12 συμμετοχές, 3 γκολ, 1 ασίστ), Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (33 συμμετοχές, 3 ασίστ) και Νέλσον Ολιβέιρα (36 συμμετοχές, 9 γκολ, 3 ασίστ).

Επιπλέον, είναι ακόμη αμφίβολο το κατά πόσο θα συνεχίσει ο εμβληματικός αρχηγός Αντρέ Βιεϊρίνια (22 συμμετοχές, 1 ασίστ), το αν θα πωληθεί η «κολόνα της άμυνας» Σβέριρ Ινγκασον (36 συμμετοχές, 3 γκολ), το αν θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη ο δανεικός από την Μπενφίκα αρχηγός της Εθνικής Ελπίδων της Πορτογαλίας Τιάγκο Ντάντας (39 συμμετοχές, 5 γκολ, 2 ασίστ), αλλά και αν συνεχίσει ο Τόμας Μουργκ (5 συμμετοχές, 1 ασίστ).

Σε αυτούς, προσθέστε το ενδεχόμενο να φτάσει νέα, βελτιωμένη πρόταση είτε για τον Ντόμινικ Κοτάρσκι (41 συμμετοχές) είτε για τον Ντάγκλας Αουγκούστο (36 συμμετοχές, 5 γκολ, 2 ασίστ) είτε, φυσικά, για το next big think του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Γιάννη Κωνσταντέλια (37 συμμετοχές, 3 γκολ, 6 ασίστ), κάτι που συνεπάγεται πως θα χρειαστεί να καλυφθούν και αυτά τα κενά.

Τι απομένει, λοιπόν, σε έμψυχο δυναμικό, στον Λουτσέσκου για να δουλέψει σε αυτό το πρώτο διάστημα της προετοιμασίας;

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Από τερματοφύλακες, ο Κοτάρσκι μαζί με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς και τον «αβάπτιστο» με την πρώτη ομάδα Χρήστο Ταληχμανίδη. Από δεξιά μπακ οι Λευτέρης Λύρατζης και Ζόαν Σάστρε, με τους Ράφα Σοάρες και Μάριο Τσαούση να φωνάζουν «παρών» στα αριστερά. Για το κέντρο της άμυνας, πλην του Ινγκασον, υπάρχουν ο φέρελπις Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο προερχόμενος από πολύμηνο τραυματισμό Γιάννης Μιχαηλίδης και ο Ιβάν Νάσμπεργκ – οι τρεις τελευταίοι αριστεροπόδαροι.

Στα χαφ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα ονόματα των Αουγκούστο, Στέφαν Σβαμπ, Φιλίπε Σοάρες και Κωνσταντέλια, αλλά και του επανακάμψαντα μετά το δανεισμό του στην Τουλούζ, Χάρη Τσιγγάρα. Ενδεχομένως ο Ρουμάνος προπονητής να χρειαστεί να επιστρατεύσει τους νεαρούς Αντρέ Ρικάρντο και Νικολά Κουαλιάτα, τους οποίους πέρυσι δεν εμπιστεύτηκε.

Οσο για το επιθετικό σκέλος; Οι Τάισον, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Μπράντον Τόμας φαντάζουν ως «σταθερές». Ο Κάλεντ Νάρεϊ δείχνει να επιστρέφει μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ενώ ο ταλαντούχος Στέφανος Τζίμας θα λείπει, τουλάχιστον, ως τα μέσα Ιουνίου με την Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Συν τον νεοφερμένο Κανίς.

Από την καταγραφή γίνεται εύκολα φανερό πως υπάρχουν βασικές ελλείψεις στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, που ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το Τέχελεν της Ολλανδίας. Το ερώτημα είναι πόσο γρήγορα θα αποκτηθούν πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές ώστε να ενσωματωθούν στα πλάνα του Λουτσέσκου. Ο χρόνος, πάντως, πιέζει επικίνδυνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η αντιπαράθεση Μαρινάκη – Μπαλτάκου: Νέα επιστολή του προέδρου της Super League στον πρόεδρο της ΕΠΟ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: