Νέα φιέστα στο Μπάκιγχαμ για τα διπλά γενέθλια του βασιλιά Καρόλου: Έφιππος στην στρατιωτική παρέλαση με την φοράδα Γιούνο

Regiments from the Household Division participate in the Colonel’s Review at Horse Guards Parade in London, Britain, 10 June 2023. The Colonel’s Review is the final rehearsal for the Household Division before the Trooping the Colour military ceremony that marks the King’s Birthday on 17 June. EPA, TOLGA AKMEN




Έφιππος θα εμφανιστεί σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας στη στρατιωτική παρέλαση για τα γενέθλιά του. Ο βασιλιάς Κάρολος θα γίνει 75 ετών στις 14 Νοεμβρίου, αλλά τα γενέθλια του βρετανού μονάρχη εορτάζονται δύο φορές τον χρόνο, όπως προστάζει η παράδοση – ιδιωτικά την ημέρα των γενεθλίων και δημοσίως το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου.

Η παράδοση αυτής της στρατιωτικής παρέλασης (Trooping the colour) έχει τις ρίζες της στις πολεμικές προετοιμασίες του παρελθόντος, όταν όλες οι σημαίες επιδεικνύονταν στους στρατιώτες προκειμένου να είναι σε θέση να τις αναγνωρίζουν μέσα στη σύγχυση της μάχης.

Χρονολογείται από τη βασιλεία του Γεωργίου Β’ το 1748, ο οποίος παρότι γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου ήθελε να γιορτάσει τα γενέθλιά του το καλοκαίρι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία 96 ετών, εμφανίστηκε για τελευταία φορά έφιππη σε αυτήν την παρέλαση το 1986.

Η εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου γύρω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στις 10:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδος) η πομπή θα αναχωρήσει από το παλάτι, προκειμένου ο βασιλιάς να επιθεωρήσει τα στρατεύματα.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν περίπου 1.400 στρατιώτες, 400 μουσικοί και 200 άλογα, με επικεφαλής τη φοράδα Γιούνο (σ.σ. η βασίλισσα Καμίλα της έδωσε το όνομα της ρωμαϊκής θεότητας – αντίστοιχης με την θεά Ήρα της ελληνικής μυθολογίας).

Την Γιούνο θα ακολουθούν τρία άλογα με τύμπανα: ο Περσέας, ο Άτλας και ο Απόλλων. Τα συγκεκριμένα άλογα φέρουν βαθμό ταγματάρχη στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις.

Αφού επιθεωρήσει τα στρατεύματα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα επιστρέψει στο παλάτι όπου, μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, θα χαιρετήσει από το μπαλκόνι το πλήθος και θα παρακολουθήσει την εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη.

Ο υδράργυρος προβλέπεται πως θα κυμανθεί γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά για τα μέλη της βασιλικής φρουράς με τα παραδοσιακά γούνινα καπέλα η ζέστη θα είναι έντονη.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια πρόβας υπό την επίβλεψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ένιωσαν δυσφορία λόγω της έντονης ηλιοφάνειας.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: