Mongolian Rhapsody; Αγνωστα χειρόγραφα αποκαλύπτουν τις αρχικές σκέψεις του Φρέντι Μέρκιουρι για το θρυλικό Bohemian Rhapsody

FILE PHOTO: Κέρινο ομοίωμα του Freddie Mercury στο μουσείο Madame Tussaud στο Βερολίνο. ΕPA/ROBERT SCHLESINGER




Ένα πρώιμο προσχέδιο τoυ διάσημου τραγουδιού των Queen «Bohemian Rhapsody» που θα δημοπρατηθεί στον οίκο Sotheby’s αποκαλύπτει ένα διαφορετικό σχέδιο τίτλου -και μάλιστα διά χειρός Φρέντι Μέρκιουρι- που ήταν άγνωστος στους θαυμαστές και τους μελετητές του συγκροτήματος.

Σε μια σελίδα 15 σελίδων με πρώιμα προσχέδια για το τραγούδι, ο  Φρέντι Μέρκιουρι έγραψε τις λέξεις «Mongolian Rhapsody» κοντά στην κορυφή  αλλά τελικά διέγραψε την πρώτη λέξη και έγραψε «Bohemian» από πάνω.

Το προσχέδιο βρίσκεται ανάμεσα σε μια «κρύπτη» προσωπικών αντικειμένων πραγμάτων του Mercury – συμπεριλαμβανομένων των επίπλων του, των σκηνικών κοστουμιών και των προσχεδίων για άλλες επιτυχίες των Queen όπως Somebody to Love, We Are the Champions και Killer Queen.

Απαντα πωλούνται σε δημοπρασία του Sotheby’s Από τη φίλη και κληρονόμο του Mary Austin.

Σε 15 σελίδες γεμάτες στίχους και ιδέες για μελωδίες από την εποχή που ο Μέρκιουρι έγραφε το τραγούδι του 1975, φαίνεται να έχει διαγράψει τη λέξη «Mongolian» και να την έχει αντικαταστήσει με τη λέξη «Bohemian».

 

Κοντά στην κορυφή της σελίδας του ημερολογίου διακρίνεται η μουτζουρωμένη λέξη «Mongolian», που έχει αντικατασταθεί από τη «Bohemian»

Ένας άλλος στίχος που άλλαξε μορφή πριν μπει στο τραγούδι είναι ο «Time for good-byes now, is this reality», όπως το «Mama, just killed a man» που όλοι γνωρίζουν από την αρχή του τραγουδιού, στις σημειώσεις εμφανίζεται ως «Mama, there’s a war began».

Σε μία άλλη σελίδα είναι γεμάτη από σκόρπιες λέξεις και φράσεις για το οπερατικό κομμάτι του τραγουδιού. Κάποιες από αυτές – «Galileo», «Bismillah» και «Fandago» – χρησιμοποιήθηκαν, κάποιες άλλες – όπως «Matador» και «Belladona» – όχι.

 

Όλα αυτά είναι γραμμένα με μαύρο και μπλε στυλό διαρκείας στις σελίδες ενός ημερολογίου του 1974, της (πρώην πλέον) αεροπορικής εταιρείας British Midland Airways.

Οι σημειώσεις για το «Bohemian Rhapsody» είναι ανάμεσα στα 1.500 προσωπικά αντικείμενα του τραγουδιστή των Queen που πρόκειται να δημοπρατηθούν τον Σεπτέμβριο από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο. Η τιμή εκτίμησης για το συγκεκριμένο χειρόγραφο είναι από 900.000 έως 1.700.000 ευρώ.

H δημοπρασία που τιτλοφορείται «Freddie Mercury: A World of His Own» περιλαμβάνει από ρούχα που ο Μέρκιουρι φορούσε στη σκηνή και βικτωριανούς πίνακες από τη συλλογή του, μέχρι μία ασημένια χτένα Tiffany & Co. που χρησιμοποιούσε για το μουστάκι του.

Άλλες χειρόγραφες σημειώσεις για στίχους αφορούν τα τραγούδια «Don’t Stop Me Now», «Somebody to Love», ενώ εκείνες για το «We Are The Champions» – επίσης γραμμένες σε ημερολόγιο του 1974 – αναμένεται να φτάσουν τα 350.000 ευρώ.

Mε πληροφορίες από CNN

Η λίστα των… σκύλων: O Achilles, o Purkoy και ο Meryman σε μεσαιωνικό κείμενο το οποίο αποκαλύπτει 1.065 ονόματα που δίνονταν στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: