Μεγάλες τιμές για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ετοιμάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Θα προσφωνήσει την Ολομέλεια του Ε.Κ., στο Στρασβούργο

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τέλεσε τα εγκαίνια του «Πάρκου Γαλλοφωνίας». Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος μεταβαίνει αύριο Δευτέρα στο Στρασβούργο. Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 13 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί (ώρα Κύπρου).

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί η Πρόεδρος του Ε.Κ. κα Ρομπέρτα Μέτσολα και θα ακολουθήσει επίσημη τελετή υποδοχής. Το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεις μεγάλες τιμές για τον κ. Χριστοδουλίδη.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχουν συνάντηση την οποία θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, το Κυπριακό, το Μεταναστευτικό, και άλλα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Στις 11. 30 το πρωί (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Θα ακολουθήσουν σχόλια και ερωτήσεις Ευρωβουλευτών και στη συνέχεια θα λάβει χώρα η δευτερολογία του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Στη 1.30μμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ELK) κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, και θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει ο κ. Βέμπερ προς τιμή του Προέδρου, στο οποίο θα παρακαθίσουν, επίσης, οι Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι Αντιπρόεδροι του ΕΛΚ.

Στις 3.30μμ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου «Ανανέωση της Ευρώπης» Renew Stéphane Séjourné και στις 4μμ θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών κ. Πέδρο Μαρκές.

Στις 5μμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου και στις 7μμ θα συμμετάσχει σε συντονιστική συνάντηση με την πολιτική ομάδα του ΕΛΚ.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για τη Βιέννη, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στις 14 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για το Στρασβούργο, από το αεροδρόμιο Λάρνακας  το απόγευμα της 12ης Ιουνίου, όπου το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τους έξι Κύπριους Ευρωβουλευτές.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Στρασβούργο, και μετέπειτα στη Βιέννη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η Άγκυρα θέλει διά της Ελλάδος και της Κύπρου να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς για τον «Τουρκικό Αιώνα»: Ο Ερντογάν σε ρόλο «μεγάλου αδελφού», η Τουρκία περιφερειακή δύναμη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: