Με δύο αλλαγές το ντιμπέιτ της 15ης Ιουνίου: Διευκρινιστική ερώτηση και ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο debate με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, στο στούντιο του ΕΡΤNEWS στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Τη δυνατότητα να θέσουν στους πολιτικούς αρχηγούς διευκρινιστική ερώτηση και μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας θα έχουν οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Η Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της τηλεοπτικής αναμέτρησης των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, έκανε ομόφωνα δεκτές τις προτάσεις των δημοσιογράφων, όπως κατατέθηκαν από τον Γιώργο Κουβαρά που συμμετείχε στη σύσκεψη ως εκπρόσωπός τους.




Συμφωνήθηκε, συγκεκριμένα, να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε δημοσιογράφο να θέσει μία επιπλέον διευκρινιστική ερώτηση προς έναν πολιτικό αρχηγό εντός της θεματολογίας που συζητείται κάθε φορά. Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας θα υποβάλει μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας προς έναν πολιτικό αρχηγό. Η σειρά των ερωτώντων θα καθοριστεί κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργήσουν οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

1η: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η: Εξωτερική Πολιτική – ‘Αμυνα

3η: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η: Περιβάλλον – Ενέργεια

6η: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ  – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Παύλος Μαρινάκης για δηλώσεις Φίλη: Είπε τη γραμμή του κόμματός του για τη μειονότητα στη Θράκη-Δεν περιμένουμε καμία αντίδραση απο τον ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: