Καταβροχθίζουν τα πάντα και είναι φορείς παράσιτου μηνιγγίτιδας: Σε καραντίνα περιοχή της Φλόριντα μετά τον εντοπισμό γιγάντιων αφρικανικών σαλιγκαριών [βίντεο]

Tα γιγάντια αφρικανικά σαλιγκάρια αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο. Photo via YouTube




Ορισμένες γειτονιές στην κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα τέθηκαν σε καραντίνα την Τρίτη μετά τον εντοπισμό χωροκατακτητικών γιγάντιων αφρικανικών σαλιγκαριών, που είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη, δήλωσαν οι αρχές.

Η καραντίνα, που ανακοινώθηκε την Τρίτη, θεσπίστηκε μετά τον εντοπισμό σαλιγκαριών νωρίτερα αυτό το μήνα στην περιοχή Μιραμάρ της κομητείας, ανέφερε το Υπουργείο Γεωργίας και Καταναλωτικών Υπηρεσιών της Φλόριντα σε δελτίο τύπου την Τρίτη.

Ουσιαστικά, η καραντίνα σημαίνει ότι είναι παράνομη η μεταφορά ενός γιγάντιου αφρικανικού χερσαίου σαλιγκαριού ή φυτών, που περιλαμβάνει χώμα, κομπόστ και απόβλητα κήπων, εντός ή εκτός της περιοχής χωρίς συμφωνία συμμόρφωσης από το τμήμα γεωργίας.

Οι κρατικοί αξιωματούχοι καθόρισαν δύο περιοχές επεξεργασίας εντός της ζώνης καραντίνας, σύμφωνα με χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.

Το κρατικό τμήμα γεωργίας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την ίδια μεθοδολογία αντιμετώπισης, η οποία είναι η μεταλδεΰδη με βάση το μαλάκιο, ένα είδος δολώματος σαλιγκαριών που έχει εγκριθεί για οικιακή χρήση, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων.

Πέρυσι, η περιοχή New Port Richey της κομητείας Pasco τέθηκε σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό των σαλιγκαριών.

Τα γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια τρώνε τουλάχιστον 500 διαφορετικά είδη φυτών, ενώ μπορούν επίσης να καταβροχθίσουν το στόκο, τους πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης, ακόμη και πινακίδες.

Τα ασβεστούχα κελύφη τους φέρουν αιχμηρές άκρες αρκετά αιχμηρές ώστε να διαλύουν τα ελαστικά των οχημάτων που πέφτουν πάνω τους.

“Αυτά τα σαλιγκάρια θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά για τη γεωργία και τις φυσικές περιοχές της Φλόριντα, καθώς προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε τροπικά και υποτροπικά περιβάλλοντα”, δήλωσε την Τρίτη το Πολιτειακό Υπουργείο Γεωργίας.

Τα σαλιγκάρια αποτελούν επίσης κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων, επειδή μεταφέρουν ένα παράσιτο που ονομάζεται πνευμονοσκώληκας αρουραίου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με το Πολιτειακό Υπουργείο Γεωργίας.

Η πάθηση οδηγεί σε διόγκωση των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό, αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: cnn.com

Οι ΗΠΑ αιμορραγούν από την οπλοκατοχή: Ένα 2χρονο αγόρι πυροβόλησε και σκότωσε την έγκυο μητέρα του στο Οχάιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: