«Είναι θέμα βιολογίας;» Το «πιο γρήγορο κορίτσι» του Κονέκτικατ μηνύει την Πολιτεία: Έχασε σε αγώνες στίβου και μια υποτροφία από τρανσέξουαλ [videos]

H Tσέλσι Μίτσελ που μηνύει την Πολιτεία του Κονέκτικατ. Screenshot via YouTube@Alliance Defending Freedom/




«Τελικά πρόκειται απλώς για δικαιοσύνη», είπε η Τσέλσι Μίτσελ. «Πρόκειται καθαρά για βιολογία».

Η 20χρονη αθλήτρια δηλώνει πως παλεύει για την ακεραιότητα των γυναικείων αθλημάτων αφού έχασε περισσότερους από 20 αγώνες κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της στο γυμνάσιο — χάρη στην πολιτική του Κονέκτικατ που επιτρέπει σε τρανς αθλητές να αγωνίζονται σε αθλήματα κοριτσιών.

Τώρα, η Μίτσελ, η οποία έχει δηλώσει για τον εαυτό της ότι είναι «το πιο γρήγορο κορίτσι στο Κονέκτικατ», αμφισβητεί την πολιτική της πολιτείας της στο δικαστήριο.

Ο Μίτσελ συνεργάζεται και με άλλες κατοίκους του Κονέκτικατ, την 20χρονη Σελίνα Σούλ, την 19χρονη Άσλι Νικολέτι, και την επίσης 19χρονη Αλάνα Σμίθ,  Ashley Nicoletti, που ήταν αθλήτριες μαθητικού στίβου  στην πολιτεία την ίδια εποχή με εκείνη.

  • Οι τέσσερις μήνυσαν την Ένωση Σχολείων του Κονέκτικατ και τη Διασχολική Αθλητική Διάσκεψη του Κονέκτικατ, επιδιώκοντας να ανατρέψουν μια πολιτική που επιτρέπει στους τρανς αθλητές να αγωνίζονται σύμφωνα με την ταυτότητα φύλου τους και όχι με το βιολογικό τους φύλο.

«Ήθελα να πω δημοσίως  την ιστορία μου και να βοηθήσω άλλα κορίτσια εκεί έξω, ώστε να μην χρειαστεί να το ζήσουν αυτό», είπε.

Η Τσέλσι συνειδητοποίησε τις δυνατότητές της ως δρομέας όταν έσπασε δύο σχολικά ρεκόρ στην πρώτη της αναμέτρηση ως πρωτοετής στο γυμνάσιο Canton το 2016.

«Από τότε συνέχισα και γινόμουν όλο και καλύτερη», θυμάται. «Το θέμα είναι στην πραγματικότητα η  επίτευξη αυτών των μακροπρόθεσμων στόχων που θέτει κανείς για τον εαυτό του ».

Για αυτήν, αυτοί οι στόχοι ήταν να κερδίσει ένα κρατικό πρωτάθλημα και να πάει στο κολέγιο για στίβο. Αλλά στον πρώτο της αγώνα σε όλη την πολιτεία, αναγκάστηκε να αγωνιστεί ενάντια σε έναν τρανς αθλητή – κάτι που όπως είπε «δεν είχε ακούσει ποτέ πραγματικά» να συμβαίνει μέχρι να της συμβεί.

Σε αυτόν τον αγώνα, η  τρανς συναθλήτριά της πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του τουρνουά.

«Ήταν προφανές σε όλους εκεί ότι είχε ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Όλοι μπορούσαν να το δουν», είπε ο Μίτσελ.

Μέχρι το δεύτερο έτος λέει ότι υπήρχαν δύο τρανσέξουαλ αθλήτριες που έβγαζαν τακτικά  νοκ άουτ τα βιολογικά κορίτσια στους αγώνες. Η Μίτσελ αγωνίστηκε εναντίον τους και για τα τέσσερα χρόνια του γυμνασίου και σε κάθε μεγάλο αγώνα που συμμετείχε.

  • «Μόνον δύο αθλήτριες κέρδιζαν τους αγώνες », είπε ο Μίτσελ. «Αν και ήταν μόνο δύο από, πήραν 15 κρατικά πρωταθλήματα – και υπήρχαν 85 κορίτσια που επηρεάστηκαν άμεσα από την παρουσία τους στους αγώνες».

Η ίδια έχασε δύο βραβεία στη Νέα Αγγλία και τέσσερα κρατικά πρωταθλήματα κορασίδων.

«Το να χάσεις τέσσερα από αυτά, κάθε φορά, και να προσπαθήσεις να σηκωθείς και να επιστρέψεις στην γραμμή εκκίνησης ξανά και ξανά ήταν πολύ δύσκολο, γιατί ήξερες κάθε φορά ότι δεν υπήρχε ελπίδα να κερδίσεις», είπε.

Στο τρίτο έτος υπέβαλε καταγγελία  κατά των πολιτικών της πολιτείας, αλλά παρέμεινε ανώνυμη  από φόβο ότι η αποκάλυψη θα μπορούσε να βλάψει το μέλλον της.

Αλλά μέχρι το τελευταίο έτος, είχε «φτάσει σε οριακό σημείο» και βγήκε από τη σκιά για να καταθέσει την αγωγή της μαζί με τη Σελίνα Σούλ και την Αλάνα Σμιθ.

«Αν δεν μιλούσα για τον εαυτό μου, ποιος άλλος θα μιλούσε για μένα; Όσο κι αν ήθελα οι προπονητές και οι άνθρωποι της διοίκησης να μιλήσουν, τελικά, δεν το έκαναν».

Σήμερα, η Μίτσελ τρέχει στον στίβο ως τελειόφοιτη κολεγίου αλλά όπως λέει δεν πήρε υποτροφία καθώς δεν τερμάτιζε πρώτη στους αγώνες του γυμνασίου και του λυκείου.

«Όταν με εξέταζαν τα κολέγια, δεν έβλεπαν νικήτρια. Έβλεπαν δεύτερη ή τρίτη θέση», είπε. «Δεν κατέκτησα την πρώτη θέση και νομίζω ότι αυτό με πλήγωσε πραγματικά».

Στις 6 Ιουνίου, η υπόθεσή της θα εξεταστεί ενώπιον της ολομέλειας του δευτεροβάθμιου εφετείου στη Νέα Υόρκη.

«Ελπίζουμε ότι το δικαστήριο θα δηλώσει ότι αυτή η πολιτική του Κονέκτικατ είναι παραβατική», δήλωσε ο δικηγόρος του Μίτσελ, Ματ Σαρπ. «Ζητάμε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει τη ζημιά που προκλήθηκε στην Τσέλσι και στις άλλες αθλήτριες  και να αποκαταστήσει τις αποδόσεις τους επί ίσοις όροις».

Οι  αθλήτριες ζητούν να διατάξει το δικαστήριο να ενημερωθούν τα αθλητικά τους ρεκόρ ώστε να αντικατοπτρίζουν τους τίτλους και τις βαθμολογίες που θα είχαν κερδίσει εάν οι τρανς αθλητές δεν αγωνίζονταν εναντίον τους.

Η Μίτσελ είπε ότι η δικαστική της μάχη είναι πιο σημαντική τώρα από ποτέ, καθώς ιστορίες σαν τη δική της εμφανίζονται σε όλη τη χώρα.

  • Μόλις την περασμένη εβδομάδα,  δύο τρανς αθλήτριες δεν συμμετείχαν  σε ένα προκριματικό πρωτάθλημα στίβου γυναικών στην Καλιφόρνια γυμνασίου, επικαλούμενοι την ανησυχία τους για την αντίδραση του κοινού στους πρόσφατους αγώνες τους.

Σ’ εκείνους τους αγώνες,  οι δύο βιολογικές γυναίκες δρομείς που διαφορετικά θα είχαν προκριθεί, δεν μπόρεσαν να διαγωνιστούν.

«Κατέθεσα αυτή τη μήνυση το 2020 και νομίζω ότι είναι λυπηρό που αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει», είπε ο Μίτσελ.

Όμως, καθώς η δικαστική της μάχη φτάνει στον τρίτο χρόνο της, διατηρεί ελπίδες και παρακολουθεί έναν συνασπισμό να χτίζεται γύρω της.

«Ήμασταν τα πρώτα κορίτσια που μίλησαν ανοιχτά για αυτό το θέμα, αλλά τώρα υπάρχουν τόσα περισσότερα κορίτσια που μιλούν για τις δικές τους εμπειρίες και τάσσονται μαζί μας», είπε. «Όσο περισσότερες είμαστε, τόσο πιο εύκολο γίνεται».

 

 

 

Με πληροφορίες από New York Post

 

«Mιαουσείο»: Μουσείο -καφέ στην Τεχεράνη για την αγαστή συνύπαρξη γάτας και ανθρώπου- Τις λένε Σεχραζάντ, Φαρούκ, Σαπούρ ή Σιρίν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: