Σοβαρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε δύο τρανς, 21 συλλήψεις από την αστυνομία [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο του Thestival, λίγο μετά το επεισόδιο




Σε 21 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη ύστερα από τρανσφοβική επίθεση που δέχθηκαν δύο τρανσέξουαλ άτομα, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Όπως κατήγγειλαν τα θύματα (21 ετών και τα δύο), ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, με τους ίδιους να βρίσκουν “καταφύγιο” σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης για να προστατευθούν. Οι δράστες συνέχισαν να προπηλακίζουν τα δύο τρανσέξουαλ άτομα ακόμη κι όταν στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, με τη συνδρομή των οποίων τα θύματα της επίθεσης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου υπέβαλαν έγκληση.

Αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 25 προσαγωγές ατόμων και μετά την εξέτασή τους συνελήφθησαν οι 21, ανάμεσα σε αυτούς 11 ανήλικοι και 10 ενήλικες, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

«Μας έφτυναν»

«Μας έφτυναν, πετούσαν μπουκάλια […] κάποιος με χτύπησε στο κεφάλι» αναφέρει στις πρώτες του δηλώσεις ένα από τα τρανς άτομα που δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους. «Δεν θα το αφήσουμε έτσι!» επεσήμανε.

Ενα από τα δύο θύματα της επίθεσης μίλησε στον ιστότοπο avmag.gr, θέλοντας να γνωστοποιήσει τα όσα συνέβησαν. Όπως ανέφερε, περπατούσαν στην Αριστοτέλους προς την παραλιακή θέλοντας να πάρουν το αστικό λεωφορείο. Τότε κάποιοι άγνωστοι άτομα άρχισαν την παρενόχληση, χρησιμοποιώντας ομο/τρανσφοβικές εκφράσεις και βρισιές.

«Κάποια στιγμή μια κοπέλα μπήκε μπροστά μας και τους ζήτησε να σταματήσουν αλλά και αυτή την έσπρωξαν», λέει. «Τρέξαμε για να ξεφύγουμε. Μας έφτυναν, πετούσαν μπουκάλια και διάφορα άλλα πράγματα. Εμένα κατάφεραν να με φτάσουν. Κάποιος με χτύπησε στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά».

Με πληροφορίες από thestival.gr, avmag.gr ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κράτος εν κράτει οι κουκουλοφόροι στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου; Μολότοφ, φωτοβολίδες ευθείας βολής και πυρπολημένα ΙΧ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: