Η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται, λέει ο ‘Αντονι Μπλίνκεν: Η Ουάσινγκτον σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους της

Secretary of State Antony J. Blinken. State Department photo by Freddie Everett




O υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε σήμερα ότι μίλησε με τους υπουργούς των Εξωτερικών της G7 και τον ύπατο απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, αφού μισθοφόροι της Βάγκνερ πήραν τον έλεγχο μερικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Νότια Ρωσία.

“Οι ΗΠΑ θα μείνουν συντονισμένες με τους συμμάχους τους, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται”, έγραψε ο Μπλίνκεν στο Twitter.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η αμερικανική προεδρία παρακολουθεί την κατάσταση στη Ρωσία και τις εξελίξεις γύρω από την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ και θα διαβουλευθεί με τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ για τις εξελίξεις.

Αυτό έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Άνταμ Χοτζ, και ενώ η Μόσχα κατηγορεί τον ιδρυτή της Γεβγκένι Πριγκόζιν για «ένοπλη εξέγερση».

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Κλυδωνίζεται το καθεστώς Πούτιν: Oλιγάρχες και στενοί του συνεργάτες εγκαταλείπουν τη Μόσχα, ανάμεσά τους και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: