Κλυδωνίζεται το καθεστώς Πούτιν: Oλιγάρχες και στενοί του συνεργάτες εγκαταλείπουν τη Μόσχα, ανάμεσά τους και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας

O Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε πολεμικούς ανταποκριτές και και μπλόγκερς. EPA, GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Σε κατάσταση αποσύνθεσης φαίνεται πως οδηγείται το καθεστώς Πούτιν την ώρα που οι μισθοφόροι της Wagner κατευθύνονται προς τη Μόσχα.

Ορισμένοι ολιγάρχες και αξιωματούχοι φέρονται να έχουν εγκαταλείψει τη ρωσική πρωτεύουσα, αναφέρει το IStories, επικαλούμενο στοιχεία του FlightRadar.

Μεταξύ αυτών είναι ο δισεκατομμυριούχος Αρκάντι Ρότενμπεργκ (το αεροπλάνο του προσγειώθηκε στο Μπακού), ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντένις Μαντούροφ (προσγειώθηκε στο Νταλαμάν της Τουρκίας), ο πρώην πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός Βλαντιμιρ Ποτάνιν (Σταμπούλ) και ο Ρώσος αξιωματούχος Μπόρις Κοβαλτσουκ (Αγία Πετρούπολη).

Αμέσως μετά, δημοσιεύθηκε μια ανάρτηση στο επίσημο κανάλι Telegram του Ρότενμπεργκ, η οποία έλεγε ότι ο επιχειρηματίας βρισκόταν ακόμη στη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, στην Αγία Πετρούπολη οι υπάλληλοι των διωκτικών αρχών σφράγισαν το αεροπλάνο και το ελικόπτερο που χρησιμοποιούσε προσωπικά ο Γεβγκένι Πριγκόζιν και τα οποία βρίσκονταν στο αεροδρόμιο Πούλκοβο, αναφέρει η Fontanka.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα για την Αγία Πετρούπολη, και το αεροπλάνο του χάθηκε από τα ραντάρ. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέκσοφ διαψεύδει ότι ο Πούτιν είχε φύγει από τη Μόσχα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ο Πριγκόζιν πάει να καταλάβει Κρεμλίνο και πυρηνικά: Άγνωστοι ακόμη τελικοί στόχοι και υποκινητές – Θρίλερ με το που βρίσκεται ο Πούτιν – Οδοφράγματα στη Μόσχα και συγκρούσεις καθ’ οδόν [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: