Η Καμάλα Χάρις αποτίει φόρο τιμής στην Τίνα Τέρνερ: Πως η «βασίλισσα του ροκ» επηρέασε τη ζωή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Photographs of singer Tina Turner in the exhibition ‘Tina Turner: A Journey to the future’ by photographer Bob Gruen at the Museum of Image and Sound (MIS) in Sao Paulo, Brazil, 24 May 2023. Turner died on 24 May at the age of 83 near Zurich, Switzerland. EPA, Sebastiao Moreira




Η Καμάλα Χάρις απέτισε φόρο τιμής στη «Βασίλισσα του Rock & Roll» και σχεδόν ένα μήνα μετά τον θάνατο της Τίνα Τέρνερ η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε στο Rolling Stone για την επιρροή της τραγουδίστριας στη ζωή της.

Η Χάρις ξεκίνησε το αφιέρωμά της αφηγούμενη ότι η μητέρα της έπαιζε συχνά το «Proud Mary» καθώς μεγάλωνε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, κάτι που την έκανε να χορεύει και να τραγουδάει στο σαλόνι.

Συνέχισε σημειώνοντας ότι η μουσική της Τέρνερ «μιλούσε μια παγκόσμια γλώσσα» – μια γλώσσα που η ίδια και εκατομμύρια άλλοι μπορούσαν «να καταλάβουν και να ταυτιστούν».

«Τόσα πολλά από τα τραγούδια της [Τέρνερ] είχαν τις ρίζες τους στην ελευθερία, την ατομικότητα και την αυτοδιάθεση – σε μια εποχή που τέτοιες έννοιες ήταν ανύπαρκτες για τις μαύρες καλλιτέχνιδες», έγραψε η Χάρις στο άρθρο της, προτού συνεχίσει να απαριθμεί τις διακρίσεις της τραγουδίστριας, όπως η διπλή της εισαγωγή στο Rock and Roll Hall of Fame και οι νίκες στα Grammy για την ποπ, τη ροκ και την R&B μουσική.

Η Χάρις σημείωσε ότι η τραγουδίστρια «ενέπνευσε» πολλούς αντιμετωπίζοντας εμπόδια όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η ενδοοικογενειακή βία «με θάρρος και σθένος» εν μέσω της επιτυχίας της.

«Αυτές οι εμπειρίες έγιναν καύσιμο για τα ταξίδια τόσων άλλων – ακροατών τους οποίους ενέπνευσε με τα τραγούδια της για αγώνα και υπέρβαση», εξήγησε στο Rolling Stone.

«Και σήμερα, η ζωή της παραμένει μια απόδειξη για όλους εκείνους που πιστεύουν σε αυτό που μπορεί να είναι, χωρίς να τους βαραίνει αυτό που υπήρξε», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Οι διαλείψεις του Σιλβέστερ Σταλόνε: Ο βιονικός… Ρόκι Μπαλμπόα έχασε τη μνήμη του όταν προετοιμαζόταν για το «Rocky ΙΙΙ» [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: