Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης στην Πύλο: Δραματικό βίντεο μέσα από Super Puma

Στιγμιότυπο από βίντεο της διάσωσης




Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Ολα τα μέσα έχουν διατεθεί κατόπιν εντολής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ενώ η φρεγάτα «Κανάρης» έχει αναλάβει τον επί τόπου συντονισμό (on site coordinator) από τη στιγμή που έφθασε στον τόπο του ναυαγίου.

Στην περιοχή εκτυλίσσονται σκηνές πραγματικής τραγωδίας και πρωτοφανούς έντασης, όπως μαρτυρεί βίντεο από την διάσωση ομάδας μεταναστών -μικρής ηλικίας εν προκειμένω- από Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρεί στην περιοχή.

Επιπλέον ενεργοποιήθηκαν το ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών και η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών κατόπιν αιτήματος του Λιμενικού Σώματος /Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση των θανόντων, έχουν προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου, μόλις ολοκληρωθεί το έργο της έρευνας και διάσωσης – το οποίο βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη και πραγματοποιείται υπό τον συντονισμό του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής – να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των θανόντων.

Σημειώνεται ότι το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών αφορά στη διαχείριση συμβάντων με πολυάριθμους θανόντες ως συνέπεια φυσικών, τεχνολογικών (συμπεριλαμβανομένων βιολογικών, χημικών, ραδιολογικών και πυρηνικών συμβάντων) και λοιπών καταστροφών καθώς και εγκληματικών και τρομοκρατικών ενεργειών και εφαρμόζεται μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών διαλογής, προνοσοκομειακής περίθαλψης και διακομιδής των επιζώντων.

Το σχέδιο αυτό καθορίζει ένα σύστημα για την κατάλληλη οργάνωση και συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, για την αποτελεσματική διαχείριση των συμβάντων με πολυάριθμους θανόντες.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: