Αίσιο τέλος σε επιχείρηση διάσωσης 74 μεταναστών νότια της Κρήτης: Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιόχωρας

Φωτογραφία Hellas Journal, You Tube via Hellenic Coast Guard Video




Στις 05:15 σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε μια ακόμη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στις θάλασσες της Κρήτης και, συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Παλαιόχωρας Χανίων.

Λίγες ώρες πριν την άφιξη του υφυπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Καιρίδη σε Χανιά και Γαύδο, το Λιμενικό κλήθηκε να συνδράμει σε ένα ακόμα περιστατικό εντοπισμού και διάσωσης.

Το σκάφος με τους 74 συνολικά μετανάστες εντοπίστηκε 25 χιλιόμετρα Ανατολικά της Παλαιόχωρας. Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 05:15 σήμερα το πρωί με την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, πρόκειται για 52 Αιγύπτιους, 11 Πακιστανούς, 4 υπηκόους Μπαγκλαντές, 4 Σύριους, 2 υπηκόους Σουδάν και έναν υπήκοο Υεμένης. Μεταξύ των 74 μεταναστών, μια είναι γυναίκα, ενώ οι ανήλικοι – μεταξύ 12 και 18 ετών – ξεπερνούν τους 20.

Θα ακολουθήσει η μεταφορά τους στις παιδικές κατασκηνώσεις Καλαθά του Δήμου Χανίων.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Σήμερα αποφυλακίζεται η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό: Το δικαστήριο θα εξετάσει το θέμα των ελαφρυντικών για τους καταδικασθέντες [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: