BBC: Στο χαμένο υποβρύχιο ανήκουν τα συντρίμμια που βρέθηκαν στον Τιτανικό

Στιγμιότυπο από βίντεο του SKY NEWS




Στο χαμένο υποβρύχιο ανήκουν τα συντρίμμια που εντόπισε το ρομποτικό όχημα σύμφωνα με νεότερη πληροφορία που μετέδωσε το BBC.

Βάσει αυτής της πληροφορίας τα ανευρεθέντα συντρίμμια περιλαμβάνουν «το πλαίσιο προσεδάφισης στον πυθμένα καθώς και το πίσω κάλυμμα του βαθυσκάφους».

Την πληροφορία κομίζει ο David Mearns, ειδικός σε καταδυτικά σκάφη και φίλος δύο εκ των ανδρών του πληρώματος.

Οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος Titan είναι ελάχιστες, αφού το διαθέσιμο οξυγόνο θα έχει εξαντληθεί πλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Το μήκους 6,7 μέτρων Titan, που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, λίγο προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος είναι: ο 61χρονος αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Συντρίμμια κοντά στον Τιτανικό: Σύνθλιψη του υποβρυχίου και ακαριαίος θάνατος το επικρατέστερο σενάριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: