Ατέλειωτες ουρές τουριστών στην Ακρόπολη: «Η εικόνα μπορεί να προκαλέσει πλήγμα στον τουρισμό», ποιο το σχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού

FILE PHOTO: Τουρίστες φωτογραφίζονται μπροστά από τον Παρθενώνα. ΑΠΕ-ΜΠE, Αλέξανδρος Μπελτές




Η Αθήνα πηγαίνει εξαιρετικά τουριστικά –είναι κατακόρυφη η αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών- κι αυτό έχει οδηγήσει στο να σχηματίζονται καθημερινά ατελείωτες ουρές, από ξένους που ήρθαν να θαυμάσουν τον ναό του Παρθενώνα στην κορυφή της Ακρόπολης.

Υπάρχει ένα σχέδιο από το υπουργείο Πολιτισμού για το πως θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα γιατί ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι διπλή η ταλαιπωρία λόγω της ζέστης.

Τις πρωϊνές ώρες σήμερα η ουρά των τουριστών εκτεινόταν από τα εκδοτήρια της Ακρόπολης μέχρι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ηλικιωμένοι αλλά και μικρά παιδιά περίμεναν περισσότερο από δύο ώρες για να θαυμάσουν τον Παρθενώνα.

Ζώνη ωρών στα ηλεκτρονικά εισιτήρια

Από το υπουργείο Πολιτισμού υπάρχει σχέδιο διαχείρισης του τεράστιου ΄πλήθους των τουριστών που επισκέπτονται τον ιερό βράχο. Συγκεκριμένα έχει προβλεφθεί τα εισιτήρια να εκδίδονται σε συγκεκριμένη ώρα. Πρόκειται για χρονικό διάστημα μίας ώρας, ούτως ώστε να υπάρχει ανώτατο όριο επισκεπτών ανά ώρα.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται μόνο πιλοτικά σε κάποιους επισκέπτες, όχι στα γκρουπ, από τα οποία προκαλείται και ο μεγαλύτερος συνωστισμός.

Πρόθεση του υπουργείου είναι τον Ιούλιο το μέτρο να επεκταθεί περαιτέρω, για να υπάρξει αποσυμφόρηση, καθώς οι επαγγελματίες του τουρισμού τονίζουν πως «η εικόνα από την Ακρόπολη μπορεί να προκαλέσει και πλήγμα για τον τουρισμό στη χώρα μας»

Σημειώνεται οτι η Ακρόπολη υποδέχεται περισσότερους από 17.000 επισκέπτες την ημέρα.

Αυξημένη ιδιαίτερα είναι φέτος η προσέλευση τουριστών στη χώρα μας. Το πρώτο τετράμηνο του 2023 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 38% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Πηγή: ertnews

Η Ακρόπολη είναι θύμα της ίδιας της επιτυχίας της: Κατακόρυφη η αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών, ατέλειωτες ουρές τουριστών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: